Štrombergs, Treimanis un Veide nepiedalīsies Eiropas BMX čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien Itālijas pilsētā Veronā startēs 2016. gada Eiropas čempionāts (EČ) BMX riteņbraukšanā, kurā piedalīsies arī 94 dažāda vecuma un meistarības grupu Latvijas sportisti. Latvijas BMX izlasē iekļauti 13 dalībnieki. Viņu vidū nav divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses dienests.

Kopš 2014. gada Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā notiek vienās sacensībās, nevis čempionāta posmos. Šogad rīkošanas tiesības piešķirtas Itālijas pilsētai Veronai. Sacensības kopumā norisināsies trīs dienu garumā no piektdienas līdz svētdienai. Šajā laikā par kontinenta godalgām cīnīsies, bērnu, jauniešu, amatieru, junioru un elites grupu sportisti.

Uz Itāliju devušies kopumā 94 Latvijas BMX sportisti. Latvieši būs pārstāvēti kā elites, tā arī junioru, amatieru, jauniešu un bērnu sacensībās. Kopš 2013. gada LRF uz Eiropas čempionātiem veido pieaugušo un jaunatnes izlases, kurās, izpildot atlases kritērijus, ir iespēja iekļūt vecāko grupu jauniešiem, kā arī elites un junioru sportistiem.

Latvijas pieaugušo izlasē šā gada Eiropas čempionātā iekļauti septiņi sportisti. Elites vīru grupā Latvijas BMX izlases sastāvā startēs Kristens Krīgers un Kristaps Vekša. Sieviešu elitē uz starta izies Sandra Aleksejeva. Junioru vīru grupā atlases kritērijus izpildīja un Eiropas čempionātā startēs Helvijs Babris un Mikus Strazdiņš, bet junioru meiteņu grupā uz starta redzēsim Vinetu Pētersoni un Vanesu Buldinsku. Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā notiekošajā Latvijas čempionātā uzvarēja Krīgers, Babris, Pētersone un Aleksejeva. Eiropas čempionātā traumas dēļ nestartēs Rihards Veide, bet Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, tāpat kā liela daļa citu vadošo pasaules BMX sportistu, turpina gatavoties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm un šīs sacensības izlaidīs.

Latvijas jaunatnes BMX izlases sastāvā tikmēr iekļauti seši sportisti. B16 grupā startēs Filips Krists Rozītis. B15 konkurencē atlases kritērijus izpildīja Edvards Glāzers, Reino Liepiņš un Rinalds Jānis Kārkliņš. Tikmēr B14 grupā izlases sastāvā startēs Ronalds Rītiņš un Niks Rožukalns. Latvijas čempiona titulus izcīnīja Liepiņš un Glāzers.

Eiropas čempionāts startēs piektdien, kad pirmo reizi tā programmā norisināsies individuālie jeb «time - trial» braucieni. Šeit Latviju pārstāvēs Kristens Krīgers, Kristaps Vekša, Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska. Sacensību sākums gaidāms pulksten 18:00 pēc Latvijas laika.

Sestdien visas dienas garumā norisināsies bērnu un jaunāko jauniešu līdz 14 gadiem grupu sacensības, kurās startēs kupls skaits Latvijas braucēju. Tikmēr čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, kad norisināsies vecāko grupu jauniešu, amatieru, kā arī junioru un elites sportistu sacensības. Elites un junioru izšķirošie braucieni gaidāmi no pulksten 17:00 pēc Latvijas laika.

Latvijas pieaugušo izlases sastāvs Eiropas čempionātam BMX riteņbraukšanā

1. Kristens Krīgers, Elites vīri, Mītavas kumeļi

2. Kristaps Vekša, Elites vīri, Ozolēni

3. Sandra Aleksejeva, Elites dāmas, Tālava/ VBSS

4. Helvijs Babris, Juniori, Māra Štromberga aģentūra

5. Mikus Strazdiņš, Juniori, Tālava/VBSS

6. Vineta Pētersone, Juniores, Silvas Ziķeri

7. Vanesa Buldinska, Juniores, Mītavas kumeļi

Izlases galvenais treneris – Ivo Lakučs

Latvijas jaunatnes izlases sastāvs Eiropas čempionātam BMX riteņbraukšanā

1. Filips Krists Rozītis, B16, RRS/ Rīgas Favorīts

2. Edvards Glāzers, B15, Tālava/ VBSS

3. Reino Liepiņš, B15, RRS/Rīgas Favorīts

4. Rinalds Jānis Kārkliņš, B15, Vecpiebalga

5. Ronalds Rītiņš, B14, Ozolēni

6. Niks Rožukalns, B14, Ozolēni

Izlases galvenais treneris – Miks Puķītis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu