Arī nākamgad pasaules čempionāta posms Ķegumā notiks maija sākumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Swijgers, Wilvo Forkrent KTM

Arī nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionāta sacensības «Zelta zirga» trasē Ķegumā notiks maija sākumā, liecina organizatoru otrdien publicētais provizoriskais 2017.gada kalendārs. Latvijā posms ieplānots 7.maijā un būs jau sezonā septītais.

Pēdējos gados bija ierasts, ka Ķeguma posms risinājās jūlijā, izņemot 2014.gadu, kad Latvijā septembra beigās risinājās prestižā Nāciju kausa sacensības. Savukārt uz pavasari sacensības tika pārceltas jau šogad, kad risinājās 1.maijā.

Nākamā sezona ar posmu Katarā sāksies 25.februārī. Turpinājumā plānoti arī posmi Indonēzijā, Argentīnā un Meksikā. 9.aprīlī plānots posms Itālijā, tad pēc divām nedēļām tiks aizvadītas sacensības Valkensvārdē (Nīderlandē), bet Ķegumā notiks trešais Eiropas posms.

Kopā pasaules čempionāta kalendārā nākamajā sezonā ieplānoti 19 posmi, sacensību kalendārā iekļaujot jaunus etapus Malaizijā un Sanmarīno.

Pagājušajā gadā MX2 klasē par vicečempionu kļuva talantīgais Pauls Jonass, gūstot lielāko panākumu Latvijas motokrosa vēsturē, bet šosezon viņš pašlaik kopvērtējumā ir trešais.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2017.gadam. 2015.gadā posmu pirmoreiz organizēja biedrība «Kristera Serģa motoklubs» un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu