Basketbola izlase bez sarežģījumiem nonākusi karstajā Belgradā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien bez sarežģījumiem nonāca Serbijas galvaspilsētā Belgradā, kur tā pirmdien uzsāks Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru un kur šobrīd valda liels karstums, novēroja aģentūra LETA.

Lidostā «Rīga» basketbolisti ieradās kā nu kurais, bet pats pēdējais atbraucējs bija Kaspars Bērziņš. Vēl nedaudz un viņš, iespējams, būtu nokavējis arī lidmašīnu. Tāpat sestdien savu 24.dzimšanas dienu svinēja izlases uzbrucējs Jānis Timma, taču svētki lidostā vai lidmašīnā tam par godu netika rīkoti, bet pats spēlētājs atzina, ka šogad jubileju atzīmēs mierīgā gaisotnē un viesnīcā.

Latvijas basketbola izlase sestdien uz Belgradu devās aviokompānijas «airBaltic» noorganizētā čārterreisā, kam pilote turklāt bija sieviete. Serbijas galvaspilsētā komanda kopā ar vairākiem Latvijas žurnālistiem un dažām sportistu otrajām pusītēm nonāca pēc nedaudz vairāk nekā divu stundu lidojuma. Gaisa kuģī pāris krēsli bija īpaši pielāgoti augumā garajiem basketbolistiem Bērziņam un Anžejam Pasečņikam.

Šobrīd Belgradā, tāpat kā Latvijā, ir ļoti vasarīgi laika apstākļi, dienā temperatūrai pārsniedzot 30 grādu atzīmi. Turklāt sagaidāms, ka karsti varētu būt arī laukumā, vismaz uz Serbijas mačiem noteikti, jo pat uz šīs komandas pārbaudes mačiem 25 000 ietilpīgā «Kombank» arēna bija tikpat kā izpārdota.

Latvijas izlase Belgradā iesildās pirmajam treniņam. Noskaņojums pozitīvs un kaujinicisks. #FIBAOQT #TrīsZvaigznes

A video posted by Latvijas Basketbola savienība (@basketbols) on

Izlase nobāzējusies viesnīcā pāris minūšu brauciena attālumā no arēnas, kamēr turnīra treniņlaukums gan atrodas patālāk - trīs kilometrus no spēļu norises vietas, turklāt jau svētdienas rītā vienībai gaidāma pirmā nodarbība. «Kombank» arēna atrodas tā sauktajā jaunajā Belgradā - aptuveni 40-50 minūšu gājiena attālumā no pilsētas centra.

Latvijas izlase pirmdien aizvadīs pirmo Riodežaneiro kvalifikācijas turnīra spēli pret Japānu, bet otrdien gaidāma cīņa pret Čehiju. Divas labākās grupas komandas sasniegs pusfinālu, kur tiksies ar otras grupas divām spēcīgākajām izlasēm - mājinieci Serbiju, Puertoriko vai Angolu. Tikai šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies Olimpiādei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu