Mančestras «United» leģenda Gigss pamet klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Velsietis Raiens Gigss aiziet no Anglijas futbola premjerlīgas granda Mančestras «United», kurā pavadīja 29 gadus, vēsta klubs.

Gigss «United» sistēmā bija kopš 14 gadu vecuma, bet pēc spēlētāja karjeras beigām viņš pēdējos divus gadus strādāja par galvenā trenera asistentu.

«»United» komandai piemīt uzvarētājas gēns. Tā dod iespējas jaunajiem spēlētājiem, piedāvā uzbrūkošu un aizraujošu futbolu. Ir pareizi likt lielas cerības uz sevi, ir pareizi gaidīt uzvaras. «United» sagaida un ir pelnījusi tās,» paziņojumā raksta Gigss.

Velsietis pagaidām nav gatavs pieņemt jaunus izaicinājumus savā trenera karjerā, tomēr Gigss vēlas saistīt savu nākotni ar kāda kluba stūrēšanu.

«Šis lēmums man nenāca viegli. Aiziešu ar daudzām īpašām atmiņām un pieredzi, kas man kalpos nākotnē. Man ir bijuši lieliski skolotāji, Alekss Fergusons un Luijs van Gāls. No viņiem iegūtās zināšanas nav iespējams novērtēt,» saka Gigss.

Gigss Mančestras «United» pirmajā komandā debitēja 17 gadu vecumā 1991.gadā.

Mančestras kluba rindās Gigss izcīnīja 13 Anglijas čempionu titulus un divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Velsas izlasē pussargs aizvadīja 64 spēles.

Maija sākumā par «United» galveno treneri tika apstiprināts portugāļu speciālists Žuzē Mourinju, kurš amatā nomainīja van Gālu.

Mančestras «United» iepriekšējo sezonu noslēdza Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma piektajā vietā un nākamajā sezonā UEFA Čempionu līgā nestartēs, taču piedalīsies UEFA Eiropas līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu