Baumanis 4.vietā pēc rallijkrosa PČ Zviedrijas posma pirmās dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Zviedrijā, nelielā Holjes ciemata rallijkrosa trasē šajā nedēļas nogalē risinās pasaules un Eiropas čempionāta cīņas. Pasaules čempionātā, kā zināms, Latviju pārstāv World RX Team Austria braucējs Jānis Baumanis un all-inkl.com Muennich Motorsport pārstāvis Reinis Nitišs, savukārt Eiropas čempionāta Super 1600 klasē - Artis Baumanis.

Sestdiena, kā ierasts, sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Tajos Jānis Baumanis uzrādīja 17.labāko apļa laiku, taču tas, kā vēlāk izrādījās, neatspoguļo sportista un viņa sacīkšu Ford Fiesta patieso ātrumu - jau pirmajā kvalifikācijas braucienā latvietis bija krietni vien ātrāks un, savā braucienā ar labāko apļa laiku, Niklasam Gronholmam zaudējot vien 0,336 sekundes, finišēja otrais. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā tas Jānim nodrošināja ceturto pozīciju.

Otrais kvalifikācijas brauciens turpretī bija mazāk veiksmīgs, un, lai arī Jānis savā sacīkstē finišēja otrais, piekāpjoties vien pašreizējam Holjes posma līderim, mājiniekam Johanam Kristofersonam, uzrādītais rezultāts deva vien 11.vietu. Jāteic gan, ka kopvērtējuma rezultātu tas pagaidām nebojā, jo divu kvalifikācijas braucienu summā Jānis Baumanis joprojām ir ceturtais.

«Otrajā kvalifikācijā nesanāca optimāls starts, tomēr jau pirmajā aplī biju izvirzījies otrajā vietā. Sekoja īsta kontaktcīņa ar daudz apdzīšanām, sitieniem pa sāniem un aizmuguri. Tas atņēma laiku, bet jūtu, ka ir labi. Vēl ir dažas lietas, kas jāizmaina mašīnā, lai uzlabotu sniegumu tieši slapjā laikā, un tad rīt ar paceltu galvu jādodas uz priekšu. Katrā ziņā darīšu visu, ko varēšu,» - tā Jānis Baumanis.

Reinim Nitišam pirmā kvalifikācija turpretī izvērtās krietni vien mazāk veiksmīga. Proti, jēkabpilietis ar savu Seat Ibiza spēja uzrādīt 16.labāko laiku starp 19 startējošajiem Supercar klases braucējiem. Tai pašā laikā jāpiezīmē, ka spēcīgie Andreass Bakerūds, Peters Solbergs un Matiass Ekstrēms, kurš uzvaru Holjes trasē svinēja 2015.gadā, finiša līniju tā arī nesasniedza.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Reinis Nitišs tikmēr demonstrēja labāku sniegumu un finišēja sestais, kas kopvērtējumā viņam patlaban nodrošina 13.pozīciju.

«Šodien visu dienu lija, un laika apstākļi noteikti padarīja rallijkrosa sacensības vēl mazāk prognozējamas kā tas ir ierasts. Šodien izdevās labi treniņbraucieni, kam sekoja labs starts un izdevīga pozīcija pirmajā braucienā, tomēr jau pirmā apļa laikā neveiksmīgi sadūros ar Timuru Timerzjanovu un manam auto tika nolauzts ritenis. Ļoti patīkami, ka otrajā braucienā šāda neveiksme mani nepiemeklēja. Pirmos apļus gan veicu pārāk piesardzīgi, bet, aprodot ar situāciju, kāpināju tempu, kas atspoguļojās arī apļa laikos. Kopvērtējumā sestais laiks, un liels prieks par paveikto tik sarežģītos laika apstākļos. Šodiena ir noslēgusies ar labu rezultātu, bet sacensību finišs būs tikai rīt! Kopvērtējuma tabulā aiz manis atrodas šī gada līderi – rīt neviens «paslēpes» nespēlēs un katru braucienu veiks maksimāli ātri, lai izcīnītu tik vēlamo vietu pusfinālā!» pēc pirmās sacensību dienas stāsta Reinis Nitišs.

Artim Baumanim kvalifikācijas sesija noslēdzās jau sestdien un tajā demonstrētais sniegums nozīmē, ka SET Promotion komandas braucējs svētdien startēs pusfinālā un, ja tajā tiks izcīnīta vismaz trešā vieta, arī finālā.

Jau piektdien notikušajos divos Super 1600 klases kvalifikācijas braucienos Artis ielika stingrus pamatus ceļam uz pusfinālu. Sestdienu sportists sāka ar piekto pozīciju kopvērtējumā un tā nemainījās arī pēc trešajā un ceturtajā kvalifikācijā attiecīgi uzrādītā piektā un trīspadsmitā labākā rezultāta.

«No rīta stipri lija, tāpēc jau uz brīvajiem treniņbraucieniem trase bija pamatīgi izmirkusi. Bet tāpat uzrādīju sesto labāko rezultātu, kas šādos apstākļos ir labi. Salīdzinot ar vakardienu, braukšana nu jau bija daudz mierīgāka, patīkamāka un ātrāka. Tā kā atradu vietas, kur var iegūt laiku, uz dienas pirmo kvalifikāciju jau biju noskaņojies, ka jābūt labam rezultātam. Starts pirmajā braucienā sanāca diezgan labs, tomēr no pirmā apgrieziena izbraucu kā pēdējais. Nedaudz vēlāk spēju pakāpties uz otro pozīciju un pēc veiksmīgi izspēlētas džokera apļa taktikas trešo kvalifikācijas braucienu uzvarēju. Man bija piektais labākais laiks un kopvērtējumā tas ļāva pakāpties uz ceturto pozīciju. Pirms pēdējā kvalifikācijas brauciena strauji mainījās laika apstākļi, sāka spīdēt saule un trase ātri žuva. Tādējādi bija loterija, kuras riepas izvēlēties - slapjajam vai sausajam laikam paredzētās. Pēdējā brīdī izvēlējāmies likt sausā laika riepas un tas atmaksājās, tiesa, arī liela daļa konkurentu izdarīja šādu izvēli. Pabraukt varēja ātrāk, taču tūlīt pēc starta, kad pārslēdzos otrajā pārnesumā, mašīna palika ar 70% jaudas. Par uzvaru ar šādu auto cīnīties nevar, taču brauciens sanāca stabils. Tomēr bija vēl citi faktori, kas ietekmēja manu rezultātu. Pirmkārt, viens no konkurentiem sagriezās un palika stāvam uz ideālās trajektorijas, ko nācās apbraukt pa dubļaino asfalta daļu un zaudēt laiku. Un otrkārt, priekšā braucošais konkurents pārsita riteni, taču veiksmīgi piesedza mani un zaudēju vēl vairāk laika. Tā rezultātā man pēdējā kvalifikācijā tikai 13.rezultāts, kas mūs nosvieda atpakaļ uz piekto pozīciju kopvērtējumā. Lai vai kā, ar braukšanu iet aizvien labāk, tā ka turam īkšķus, lai svētdien viss izdodas,» sestdienas notikumus Holjes rallijkrosa trasē atstāsta Artis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu