Ostapenko iekļūs prestižā Vimbldonas čempionāta finālā? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šodien aizvadīs sezonas trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - pusfināla spēli, tiekoties ar šo sacensību 2016. gada finālisti Angeliki Kerberi no Vācijas. Spēles sākums paredzēts plkst. 15 un tā risināsies galvenajā kortā.

21 gadu vecā Ostapenko pirmo reizi karjerā sasniegusi Vimbldonas čempionāta pusfinālu un jaunnedēļ varētu atgriezties Top 10 spēlētāju pulkā, tiesa, viss ir pašu rokās. Bukmeikeru vērtējumā šā mača favorīte ir Kerbere.

WTA rangā Ostapenko šobrīd ieņem 12. pozīciju, kamēr Kerbere ir 10. vietā. Iepriekš viņu ceļi kortā nav krustojušies.

Ostapenko pēdējā laikā demonstrē lielisku sniegumu un tieši uz zālāja seguma, uz kura astoņās spēlēs (tajā skaitā arī Īstbornas turnīrs) guvusi septiņas uzvaras. Līdzīga statistika ir arī Kerberei. Viņa zālāja kortos deviņās spēlēs izcīnījusi astoņus panākumus.

Savas karjeras laikā 30 gadus vecā Kerbere izcīnījusi 11 WTA raudzes titulus, triumfējot arī prestižajos «US Open» un «Australian Open».

«Viņa [Kerbere] ir lieliska tenisiste. Tā būs īsta cīņa. Būs smags mačs,» WTA mājas lapā citēta Ostapenko. «Bet es labi sagatavošos. Man jābūt ļoti pārliecinātai, agresīvai un konsekventai.»

Kerbere ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja talantīgo krievieti Darju Kasatkinu. Kamēr Latvijas pirmā rakete ar 7-5, 6-4 apspēlēja slovākieti Dominiku Cibulkovu.

«Domāju, esmu spējusi atgūt pārliecību par saviem spēkiem,» teica Ostapenko. «Vimbldonā vēl neesmu zaudējusi nevienu setu, tāpēc jūtos ļoti labi. Spēlē pret Aļaksandru Sasnoviču es atrados iedzinējas lomā ar 2-5, pret Cibulkovu ar 4-5, bet abas reizes pratu uzvarēt tos setus. Tas dod pārliecību, ka spēj tikt ārā no jebkuras situācijas.»

Šodien tiks aizvadīta arī otra pusfināla spēle, kurā tiksies amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa un vāciete Jūlija Gērgesa.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko jau nopelnījusi 780 reitinga punktus un 562 000 sterliņu mārciņu prēmiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu