Jonass izcīna piekto vietu pasaules čempionāta posmā Itālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien guva desmito un otro vietu braucienos Itālijā notiekošā pasaules čempionāta 12.posmā MX2 klasē, kas summā viņam ļāva izcīnīt piekto pozīciju un nostiprināties kopvērtējuma trešajā vietā.

Ļoti karstos laikapstākļos notikušajās sacensības Jonass pirmo braucienu iesāka neveiksmīgi un desmitniekā spēja iekļūt vien pēdējos apļos, finišējot desmitais.

Kārtējo pārliecinošo uzvaru svinēja Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, tuvākos sekotājus apsteidzot par pusminūti. Otrais bija vēl viens Nīderlandes sportists Braiens Bogerss, sasniedzot savas karjeras labāko rezultātu, bet trešo vietu sīvā cīņā guva francūzis Dilans Ferandiss.

Savukārt Jonass savam komandas biedram piekāpās par vairāk nekā minūti.

Vēl viens latvietis Kārlis Sabulis no «Kemea Yamaha Racing» komandas šoreiz distanci noslēdza 18.pozīcijā.

Tikmēr otrajā braucienā Jonass jau bija sekmīgāks, piekāpjoties vienīgi Herlingsam, kuram gan zaudēja iespaidīgas 73 sekundes. Savukārt trešo vietu guva Bogerss.

Tikmēr Sabulis arī šajā braucienā ierindojās 18.vietā, bet posma noslēgumā bija 20.pozīcijā.

Otro posmu pēc kārtas izlaida «HSF Logistics» komandas braucējs Roberts Justs, kurš nav atlabis smadzeņu satricinājuma, kas tika gūts šī mēneša sākumā notikušajā posmā Francijā.

LETA jau ziņoja, ka Sabulis parakstīja līgumu ar «Yamaha» satelītkomandu «Kemea Yamaha Racing» par startēšanu pasaules čempionāta trīs posmos MX2 klasē. Latvijas motokrosists nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti.

Debiju MX2 klases sacensībās Sabulis piedzīvoja pirms nedēļas Lielbritānijā, kad izcīnīja 11.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc svētdienas posma pārliecinošs līderis ar 597 punktiem ir Herlingss, kurš šosezon nav uzvarējis tikai vienā braucienā. Viņam ar 429 punktiem seko svētdien posmā septīto vietu guvušais šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešajā vietā ar 403 punktiem atrodas Jonass, kurš zemāk esošos konkurentus apsteidz jau par gandrīz 80 punktiem.

Tikmēr Justs ar 130 punktiem atkāpies uz 15.pozīcijā, bet Sabulis ar 24 punktiem kopvērtējumā ir 31.pozīcijā.

Prestižākajā MXGP klasē šajā etapā pirmoreiz šosezon startēja uzreiz divi Latvijas sportisti, tomēr ar augstiem sasniegumiem neizcēlās. Abos braucienos 22.vietā palika Toms Macuks, kurš pārstāv Nīderlandes komandu «Gebben Van Venrooy Kawasaki», paliekot bez kopvērtējuma punktiem, bet finišu nevienā no braucieniem nesasniedza Matīss Karro no «24MX Honda» komandas, kurš izārstējis vairākas traumas un aizvadīja pirmās sacensības šosezon.

Abos braucienos uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet otro vietu guva francūzis Gotjē Polēns, kurš pirmajā braucienā finišēja trešais, bet otrajā bija otrais.

Pēc iepriekšējā posmā gūtas traumas šonedēļ uz starta nedevās pašreizējais pasaules čempions Romēns Fevrs no Francijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 532 punktiem ir Gajsers, kurš uzvarējis septiņos no iepriekšējiem astoņiem braucieniem. Viņam ar attiecīgi 440 un 403 punktiem seko titulētais itālis Antonio Kairoli un Fevrs.

Savukārt Latvijas sportisti šosezon pie kopvērtējuma punktiem vēl nav spējuši tikt.

Pirms jaunās sezonas Karro iedzīvojās nopietnā ceļgala traumā, taču apritē viņš atgriezās pašās maija beigās, kad pasaules čempionāta posms norisinājās Spānijā. Tiesa, latvietis neilgi pirms šī posma treniņā sasita elkoni, tāpēc nevarēja pilnvērtīgi startēt, bet sacensību apritē pilnvērtīgi viņš atgriezās tikai šonedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu