MotoGP posmā Nīderlandē negaidīti uzvar austrālietis Millers

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Starp favorītiem neesošais austrālietis Džeks Millers, braucot «Marc VDS» komandas sastāvā, svētdien sensacionāli triumfēja pasaules motošosejas čempionāta Nīderlandes posmā prestižākajā «MotoGP» klasē, ko slapjie laikapstākļi padarīja haotisku.

Sacensību 15.aplī brauciens lielā lietus dēļ tika apturēts un tobrīd līderpozīcijā bija itālis Andrea Dovicioso no «Ducati» komandas, kurš sestdien uzvarēja kvalifikācijā.

Pēc aptuveni pusstundu ilgas pauzes sportisti vēlreiz atsāka sacīksti, tomēr trase bija ļoti slapja un kritienus piedzīvoja praktiski visi favorīti - Dovicioso, deviņkārtējais pasaules čempions Valentīno Rosi no «Movistar Yamaha», «Repsol Honda» braucējs Danijs Pedrosa no Spānijas un arī citi.

Līdz ar to līderpozīcijā nokļuva spānis Marks Markess («Repsol Honda»), bet cieši aiz viņa brauca Millers, kurš distances beigu daļā izlēma riskēt un apsteidza konkurentu, svinot sensacionālu uzvaru.

Pirms tam šosezon Millers nebija spējis tikt augstāk par 11.vietu. Tikmēr Markess, pateicoties stabilajam rezultātam, nostiprinājās kopvērtējuma līderpozīcijā.

«Otrā vieta šodien bija kā uzvara, jo laikapstākļi bija kritiski,» stāstīja Markess, uzsverot, ka pārāk nepārdzīvoja, kad Millers viņu apsteidza. «Šie 20 punkti būs ļoti svarīgi čempionāta kopvērtējumā.»

Trešo vietu sacensībās guva brits Skots Redings («Octo Pramac»).

Čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem etapiem Markesam tagad ir 145 punkti un viņam ar 121 punktu seko svētdien vien desmito vietu guvušais pašreizējais pasaules čempions spānis Horhe Lorenso «Movistar Yamaha».

Savukārt trešais ar 103 punktiem ir Rosi.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu