Kolorādo štatā turpinās gatavošanās Paikspīkas sacensībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/driveeo

Brīvdienās pēc Jāņiem Kolorādo štatā, ASV, norisināsies nu jau simtās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības.

Jau vairāk nekā divas nedēļas sacensību norises vietā uzturas latviešu Andra un Kristapa Dambju vadītā Drive eO komanda, kuras mērķis ir atkārtot pagājušā gada sasniegumu un izcīnīt uzvaru leģendārajās sacensībās.

Lai mērķi īstenotu, gada laikā kopš iepriekšējām Paikspīkas sacensībām ir tapuši un īstenoti elektriskā Drive eO prototipa PP03 pilnveidojumi, turklāt auto, godinot sacensību apaļo jubileju, tagad nodēvēts par PP100.

Patlaban Paikspīkā norit pēdējie priekšdarbi un testi, un tiem līdzi sekot piedāvās raidījuma Tavs Auto radošā brigāde, kura ir devusies uz Kolorādo štatu, lai gatavotu regulāras 2016.gada Paikspīkas sacensību video dienasgrāmatas. Nākamo no tām plānojam publicēt jau pirmdien.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā latvieši pārrakstīja autosporta vēsturi, kad jaunzēlandiešu izcelsmes amerikāņu autosportists Rīss Millens, spītējot prototipa Drive eO PP03 tehniska rakstura defektiem, kļuva par pirmo cilvēku, kurš Paikspīkas sacensībās uzvarējis ar elektroauto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu