Jēkabsone-Žogota: Pēc zaudētas spēles parasti nevaru aizmigt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Lattelecom» kanāla 360TV īpašajā interviju ciklā «100 personības līdz Latvijas simtgadei» piedāvājam noskatīties Gustava Terzena sarunu ar basketbolisti Aneti Jēkabsoni-Žogotu. Viņa ir Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA), Eirolīgas čempione, Eiropas kausa ieguvēja, FIBA Eiropas labākā basketboliste un FIBA Eiropas labākā jaunā basketboliste. Šajā sarunā par to, kā ir uzaugt basketbolistu ģimenē, kā ir būt ilgi prom no mājām, vai viņai jebkad gribējies mainīt savu profesiju un kā gūt uzvaru laukumā.

Gaidāmajā sarunā Jēkabsone–Žogota atzīst, ka būtu laimīga, ja varētu spēlēt mājās, Latvijā. Viņa stāsta, ka ārpus Latvijas, esot bez ģimenes un bez draugiem, neko jauku nevarot pateikt, jo ikdiena ārpus treniņiem tiek pavadīta vienatnē.

Jēkabsone-Žogota sevi raksturo kā plānotāju, kura ļoti skatās uz priekšu nākotnē. Bet pārsvarā tas, ko viņa izplāno un izdomā, nepiepildās. Tādēļ tagad viņa cenšoties neko neplānot, bet dzīvot tam laikam, kas tiek piedāvāts. Basketboliste atklāti saka, ka esot izgājusi basketbolā cauri dažādiem posmiem, būdama gan līdere laukumā, gan arī nebūdama nekas, ar to sportā esot jāsadzīvo.

Runājot par ikdienu sieviešu kolektīvā, Anete atklāj, ka viegli neesot. Vīriešiem tomēr esot citādāka uztvere, neņemot visu tik ļoti pie sirds, kā to darot sievietes, tādēļ laukumā viņai draudzeņu nav.

Jautāta, kā basketboliste atgūstas pēc neveiksmīgām spēlēm, viņa saka, ka esot nepieciešama sava telpa, kur pati sevi nomierina. Viņa vai nu noskatoties kādu filmu, vai palasot internetā ko, un arī viņas ģimene rēķinās ar to, ja bijusi slikta spēle vai zaudēta spēle, tad Anete tajā vakarā nezvanīs. Tā ir neliela daļa no gaidāmās sarunas ar basketbolisti, bet stundu garo interviju skaties jau otrdienas vakarā 360TV.

Iegriezies 360TV un skaties interviju ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu 21. jūnijā plkst. 22.00 interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu