Jonasam trešā vieta pasaules čempionāta posmā; Sabulis debitē ar 11. vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja trešo vietu Lielbritānijā notiekošajā pasaules čempionāta 11. posmā MX2 klasē, bet Kārlis Sabulis savā debijā izcīnīja 11. vietu.

Kaut sestdien kvalifikācijā «Red Bull KTM Factory Racing» komandu pārstāvošais Jonass pēc kritiena palika vien 24.vietā, svētdien pirmo braucienu viņš uzsāka ļoti sekmīgi, iegūstot līderpozīciju. Jonasam cieši aiz muguras bija komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes un piektajā aplī kopvērtējuma līderim izdevās latvieti apsteigt. Savukārt līdz brauciena beigām Jonasu apdzina arī francūzis Dilans Ferandiss un šveicietis Žeremijs Sīvers.

Finišā Jonass no Herlingsa atpalika par 23 sekundēm.

Savukārt otrajā braucienā Jonass spēja finišēt trešais, par 27 sekundēm piekāpjoties Herlingsam, bet par piecām - Ferandisam.

Posma summā droši uzvarēja Herlingss, kuram sekoja Ferandiss un Jonass.

Savukārt Sabulis, kurš uz trim posmiem noslēdzis līgumu ar «Yamaha» satelītkomandu «Kemea Yamaha Racing», abos braucienos finišēja 12.pozīcijā. Pirmajā braucienā viņš Herlingsam zaudēja minūti un 40 sekundes, bet otrajā - minūti un 40 sekundes.

LETA jau ziņoja, ka Sabulis parakstīja līgumu ar «Kemea Yamaha Racing» komandu par startēšanu pasaules čempionāta trīs posmos MX2 klasē. Latvijas motokrosists nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti, kas liks izlaist aptuveni 6-8 nedēļas. Šajā nedēļas nogalē latvietis debitē MX2 klases sacensībās.

Sabulis šo sezonu iesāka Eiropas čempionāta EMX250 klasē, kur pirms nedēļas sestajā posmā guva sesto vietu. Tieši pēc šī etapa viņš izpelnījās uzaicinājumu no «Yamaha» satelītkomandas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Lielbritānijas posma MX2 klasē pārliecinošs līderis ar 547 punktiem ir Herlingss. Viņam ar 399 punktiem seko Sīvers, bet trešajā vietā ar 370 punktiem nostiprinājās Jonass, kurš tagad zemāk esošos konkurentus apsteidz jau par vairāk nekā 70 punktiem.

Tikmēr cits latvietis Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas, kurš Lielbritānijā nestartēja, ar 130 punktiem atrodams 14.pozīcijā. Savukārt Sabulis ar pirmajiem 18 punktiem kopvērtējumā ir 34.pozīcijā.

Prestižākajā MXGP klasē Lielbritānijā startēja Toms Macuks, kurš pārstāv Nīderlandes komandu «Gebben Van Venrooy Kawasaki». Viņš pirmajā braucienā veica tikai 12 no 17 apļiem, bet otrajā braucienā uz starta vairs neizgāja.

Abos braucienos uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet otro vietu guva vācietis Maksimiliāns Nagls, kurš pirmajā braucienā finišēja tikai septītais, bet otrajā bija otrais.

Kvalifikācijā gūtas traumas dēļ svētdien uz starta nedevās pašreizējais pasaules čempions Romēns Fevrs no Francijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 482 punktiem ir Gajsers, kuram ar attiecīgi 408 un 403 punktiem seko Fevrs un titulētais itālis Antonio Kairoli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu