Latvijas motokrosa braucējs Sabulis noslēdzis līgumu ar «Yamaha» rūpnīcas komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas motokrosa braucējs Kārlis Sabulis noslēdzis līgumu ar «Yamaha» rūpnīcas komandu «Kemea Yamaha Racing» un nākamajos trijos posmos pārstāvēs to pasaules čempionāta MX2 klasē, informē vienība.

Līdz ar to pašlaik 19 gadus vecais Sabulis kļūs par otro latviešu motokrosa braucēju vēsturē aiz Paula Jonasa, kurš MX2 klasē braucis rūpnīcas komandā. Jonass šobrīd pārstāv KTM vienību «Red Bull KTM Factory Racing».

Sabulis nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti, kas liks izlaist aptuveni 6-8 nedēļas. Latvietis tādējādi kļuvis par francūža Benuā Paturela komandas biedru, kurš vēl iepriekšējā pasaules čempionāta posmā izcīnīja otro vietu.

Sabulis šo sezonu iesāka Eiropas čempionāta EMX250 klasē, kur pirms nedēļas sestajā posmā guva sesto vietu. Tieši pēc šī etapa viņš izpelnījās uzaicinājumu no «Yamaha» komandas. Kontinenta čempionāta kopvērtējumā pēc sezonas sešiem posmiem Sabulis ar 99 punktiem ieņem 11.pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pēc desmit posmiem pārliecinošs līderis ar 497 punktiem ir Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram ar 363 punktiem seko šveicietis Žeremijs Sīvers, bet trešo vietu stabili ieņem Jonass, kurš ticis pie 332 punktiem.

Tikmēr cits latvietis Roberts Justs sezonas laikā iekrājis 130 punktus un atrodams 14.pozīcijā.

Nākamais pasaules čempionāta posms gaidāms pēc nedēļas Lielbritānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu