Eiropas čempionāts turpinās ar trim mačiem; cīņā iesaistās arī Anglija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā notiekošais Eiropas čempionāts futbolā šodien turpinās ar trim spēlēm, turklāt cīņā iesaistās arī viena no turnīra favorītēm Anglija.

Pirmais mačs šodien paredzēts plkst.16 pēc Latvijas laika, kad A apakšgrupas mačā Lansā tiksies Albānija un Šveice.

Šīs apakšgrupas pirmais mačs tika aizvadīts jau piektdien, kad atklāšanas spēlē mājiniece Francija ar 2:1 mača izskaņā pārspēja Rumāniju.

Albānija ir Eiropas čempionātu debitante, turklāt zīmīgi, ka desmit šīs valstsvienības futbolisti dzimuši vai auguši Šveicē. Tiesa, iepriekšējos sešos abu komandu savstarpējos mačos albāņi nav guvuši uzvaru, jo piecreiz zaudēts un vienreiz spēlēts neizšķirti.

Šajā mačā gaidāms divu brāļu duelis, jo Albānijas valstsvienībā spēlē pussargs Taulants Džaka, kamēr Šveici pārstāv šīs pozīcijas futbolists Granits Džaka.

Šveice ir piedalījusies trijos Eiropas čempionātos, turklāt 2008.gada turnīrā kopā ar Austriju bija rīkotāja, bet līdz šim nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Savukārt plkst.19 pēc Latvijas laika šodien B apakšgrupas ietvaros Velsas futbolisti Bordo pilsētā tiksies ar Slovākiju.

Abas komandas ir Eiropas čempionātu debitantes un šī ir pirmā reize 20 gadu laikā, kad pirmajā mačā tiekas izlases, kas šajā turnīrā spēlē pirmo reizi.

Velsas komandu šajā finālturnīrā cīņā ved pussargs Gerets Beils, kurš ir viena no pasaules futbola lielākajām zvaigznēm. Lai gan sezonas beigās Madrides «Real» pussargs cīnījās ar dažādām mikrotraumām, šobrīd viņa gatavība spēlēt tiek raksturota kā simtprocentīga.

Šīs abas komandas pirmo reizi vēsturē savā starpā tikās vien 2006.gadā, kad Slovākijas izlase Kārdifā uzvarēja ar 5:1, bet Beils 17 gadu vecumā kļuva par Velsas valstsvienības visu laiku jaunāko vārtu guvēju.

Tiesa, Velsa un Slovākija pa reizei piedalījušās Pasaules kausa izcīņā. Velsa to darīja 1958.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr slovākiem tas bija vēl nesen - 2010.gadā, turklāt izkļuva no apakšgrupas, taču cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Visbeidzot plkst.21 pēc Latvijas laika šodien Marseļas pilsētas stadionā Anglija spēkosies ar Krieviju.

Anglijas valstsvienība šajā turnīrā piedalās ar gados jaunāko sastāvu starp visām dalībniecēm - futbolistu vidējais vecums ir tikai 25,39 gadi, turklāt tās sastāvā iekļuvis 18 gadus vecais Mančestras «United» uzbrucējs Markuss Rešfords. Tiesa, vairāki potenciālie līderi angļiem šajā finālturnīrā nevarēs palīdzēt - Londonas «Arsenal» futbolisti Denijs Velbeks un Alekss Oksleids-Čemberlens.

Lai gan pirms diviem gadiem Anglijas futbolisti Pasaules kausā piedzīvoja fiasko, neizkļūstot no apakšgrupas, Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā viņi guva desmit uzvaras desmit mačos. Tiesa, pirms nepilniem desmit gadiem tieši Krievija atlases turnīrā «palīdzēja» angļiem neiegūt ceļazīmi uz 2008.gada kontinenta meistarsacīkstēm.

Krievijas futbolistiem pēdējo maču nogrieznis nav pārāk veiksmīgs, jo šī vienība nav spējusi uzvarēt jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Futbola dzimtenes pārstāvji angļi piedalījušies astoņos Eiropas čempionātos, tomēr nekad nav spējuši izcīnīt galveno balvu. Labākais sasniegums ir trešā vieta 1968.gadā. Savukārt Krievija kā neatkarīga valsts piedalījusies četros kontinenta finālturnīros, no grupas vienīgo reizi izkļūstot 2008.gadā, kad sasniedza pusfinālu.

Visus šīs dienas mačus tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu