Handbola izlasei mačos ar Baltkrieviju nepalīdzēs Jurdžs un Klešniks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas handbola izlasei pasaules čempionāta kvalifikācijas izslēgšanas turnīra spēlēs pret Baltkrieviju nāksies iztikt bez Aivja Jurdža un Evara Klešnika, pirmdien preses konferencē atklāja valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems.

«Diemžēl, kopš esmu galvenā trenera, amatā nav bijušas reizes, kad mēs esam bijuši pilnībā spēcīgākajā sastāvā. Tas ir normāli, ka sportā gadās savainojumi, bet cerēju, ka uz šīm spēlēm izdosies pulcēt optimālo sastāvu, tomēr diemžēl tas nav izdevies. Vissāpīgāk, ka nevarēs palīdzēt Aivis Jurdžs, kurš guva savainojumu, kas izrādījās nopietnāks nekā sākumā domāts,» sacīja Vikštrems.

Jurdžs, kurš bija viens no valstsvienības līderiem aizvadītajā kvalifikācijas ciklā, kādā no Vācijas bundeslīgas spēlēm guva augšstilba muskuļa plīsumu un diemžēl līdz spēlēm pret Baltkrieviju nespēs to sadziedēt. Kvalifikācijas turnīrā Aivis piecās spēlēs guva 28 vārtus, kas bija otrais labākais rādītājs komandā aiz Daiņa Krištopāna (40).

Diemžēl nav piepildījusies arī cerība, ka pirmoreiz šajā kvalifikācijas ciklā izdosies piesaistīt arī pieredzējušo Evaru Klešniku, kurš būtu bijis ļoti vērtīgs pastiprinājums, īpaši aizsardzībā. Arī Klešnikam ir savainojums, turklāt, kā atzina Vikštrems, ir lielas problēmas komunikācijā ar spēlētāja pārstāvēto kluba vadību.

Tāpat Vikštrems norādīja, ka veselības likstas ir arī vēl vairākiem spēlētājiem, tomēr viņi ir izlases nometnē: «Austrim Tuminskim ir problēmas ar muguru, pēdējā mēneša laikā viņš ir trenējies ļoti maz, bet viņš ir kopā ar komandu un iespēju robežās palīdzēs. Par čangaļiem man radies iespaids, ka viņi pat ar kruķiem izskries uz laukuma, ja vajadzēs. Problēmas ar muguru ir arī Nilam Kreicbergam.»

Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns gan uzsvēra, ka komandas motivāciju un noskaņojumu savainojumu likstas nemazina: «Visi pašreiz pieejamie spēlētāji komandā, lai kopā ar treneru kolektīvu gatavotos divām atbildīgajām spēlēm un nākamgad Francijā būtu nevis skatītāju lomā, bet pasaules čempionāta dalībnieku statusā.»

«Play-off» kārtas mačos Latvija 12.jūnijā izbraukumā un 15.jūnijā savā laukumā Valmierā sacentīsies ar Baltkrieviju. Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies pasaules čempionāta finālturnīram.

Latvijas izlases kandidāti pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas «play-off» kārtas spēlēm pret Baltkrieviju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis («SV Beckdorf», Vācija), Viktors Turkupols («Jūrmalas Sports»), Helmuts Tihanovs (Rīgas «Celtnieks»), Edgars Kukša («VfL Fredenbeck», Vācija).

Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Dobeles «Tenax»), Ingus Kivlenieks (ASK/LSPA), Rihards Leja («Celtnieks»).

Kreisie ārējie: Artis Kurmēns («Ogre»/«Miandum»), Edgars Vadzītis («Celtnieks»).

Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs («VT Zweibrucken - Saarpfalz», Vācija), Toms Lielais («Tenax»), Māris Veršakovs («S.V. Beckdorf», Vācija), Austris Tuminskis (Ludzas « Latgols»).

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Brestas «Meškov», Baltkrievija), Ģirts Lilienfelds («Coburg», Vācija), Arvis Laganovskis («Ogre»/«Miandum»).

Labā mala: Andis Ērmanis («Tenax»), Jānis Pavlovičs («Runar», Norvēģija).

Līnijas spēlētāji: Ingars Dude («Mulhouse Sud Alsace», Francija), Einārs Kiršteins («Herulf», Norvēģija), Egils Politers («Tenax»), Uldis Lībergs («Jūrmalas Sports»).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu