Leoks sīvā cīņā apsteidz Ivanovu Superkausa otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Motokrosa seriāla Superkauss sezonas otrajā posmā, kas notika Kandavā, svētdien prestižākajā MX Pro klasē triumfēja igaunis Tanels Leoks, kurš sīvā cīņā apsteidza Dāvi Ivanovu.

Pirmajā braucienā uzvarēja Leoks, kuram sekoja tautietis Andero Lusbo un Ivanovs, bet otrajā braucienā uzvarēja Ivanovs, aiz sevis atstājot igauni Erki Kahro un Leoku.

Līdz ar to pēc diviem braucieniem Ivanovam un Leokam bija vienāds punktu skaits un posma uzvarētājs noskaidrojās trešajā braucienā, kurā Leoks uzvarēja un par divām sekundēm apsteidza Ivanovu, triumfējot arī kopvērtējumā.

Trešais otrajā braucienā bija Kahro, kurš šo pozīciju guva arī summā.

Jau otrajā etapā pēc kārtas citi Latvijas sportisti startēja pieticīgi, jo otrs labākais no mājiniekiem bija astoto vietu ieņēmušais Niks Apfelbaums. Savukārt devīto vietu guva Dāvis Līvs, kurš aizvadīja pirmās sacensības pēc traumas izārstēšanas.

Kā zināms, pirms mēneša Valmierā notikušajā sezonas pirmajā etapā Leoks uzvarēja visos trijos braucienos, aiz sevis atstājot tautieti Prītu Ratsepu un Ivanovu.

Kvadriciklu sacensībās abos braucienos uzvarēja pērnā gada Eiropas čempions Edgars Meņģelis, kuram sekoja lietuvietis Domants Vaznis, bet trešais posma summā bija Ralfs Reinfelds.

Motokrosā jauniešu klasē uzvaru izcīnīja Harijs Suharževskis, kurš visos trijos braucienos finišēja otrais. Posma summā otrais bija Elgars Jonass, bet viņam sekoja Toms Babris. Savukārt junioru klasē pirmais bija Patriks Ūzuls, aiz sevis atstājot Kristeru Kristu Sūnu un Kristiānu Freimani. Senioru klasē posmā triumfēja Leons Kozlovskis, kuram sekoja Raivo Freibergs un Dmitrijs Vinogradovs. Tikmēr klasē, kurā startēja sportisti ar 50 kubikcentimetru spēkratiem un iesācēji ar 65 kubikcentimetru motocikliem, uzvarēja Martins Platkēvičs, aiz sevis atstājot igauni Marku Petersonu un ātrāko sacensību meiteni Patrīciju Bērziņu.

Superkausa seriāla posms Kandavā pirmo reizi norisinājās 2010.gadā, kad tur tika noskaidroti sacensību otrās sezonas čempioni. Jau toreiz tā tika nodēvēta par vienu no sarežģītākajām trasēm Baltijā ar daudzveidīgiem un «viltīgiem» elementiem. Savukārt šogad trase Spānijas trašu dizainera Havi Viljadas vadībā piedzīvoja daļēju pārbūvi un dalībniekiem to bija jāapgūst faktiski no jauna.

Superkausa sezonas ekvators 14.augustā tiks šķērsots Madonas novada «Smeceres sila» trasē, kur norisināsies trešais posms. Ceturtā posma uzvarētāji 4.septembrī tiks noskaidroti Brocēnu novada «Bērzu» mototrasē, bet finālposma norises vieta un laiks būs astotās sezonas jaunievedums - seriāla čempioni tiks noskaidroti 16.oktobrī, kad Superkausa posms pirmo reizi norisināsies Olainē, ko var minēt kā jaunu punktu Latvijas motokrosa ģeogrāfijā.

Šogad par seriāla ģenerālsponsoru kļuvusi kompānija «Bosch».

Pērn seriālā kopvērtējumā triumfēja Dāvis Ivanovs, kurš kopvērtējumā spēja apsteigt pilnu sezonu aizvadījušo Matīsu Karro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu