Jonasam ceturtā vieta pasaules čempionāta posmā Francijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien guva ceturto vietu Francijā notiekošajā pasaules čempionāta desmitajā posmā MX2 klasē. Latvietis abos braucienos finišēja piektais, bet summā bija par pozīciju augstāk.

Pirmajā braucienā grūtu panākumu guva spēcīgais Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs «Red Bull KTM Factory Racing» vienībā. Gandrīz visu braucienu vadībā bija francūzis Benuā Paturels, tomēr Herlingss viņu apsteidza brīdī, kad noslēdzās pusstundu ilgais brauciena laiks.

Trešo vietu guva šveicietis Žeremijs Sīvers, bet Jonass gandrīz visu braucienu nobrauca aiz krieva Aleksandra Tonkova, kuru tā arī nespēja apdzīt. Latvietis finišā no sava komandas biedra atpalika par 31 sekundi

Vēl viens Latvijas braucējs Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas pirmajā braucienā bija 17.vietā, nopelnot četrus kopvērtējuma punktus. Viņš Herlingsam piekāpās par vienu apli.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta aizbrauca trešais, tomēr pirmā apļa beigās viņu apsteidza Paturels, bet pēc desmit brauktām minūtēm latvieti apsteidza arī Herlingss, kurš uzreiz pēc starta bija pat ārpus labāko desmitnieka.

Kaut Jonass no pirmā piecinieka ievērojami neatpalika, pakāpties augstāk viņš nespēja. Uzvaru arī šajā braucienā guva Herlingss, kuram sekoja brits Makss Enstijs un Paturels. Savukārt latvietis finišā uzvarētājam zaudēja 12 sekundes un viņu par nepilnu sekundi apsteidza arī Sīvers.

Justs šajā braucienā pēc starta bija labāko sešiniekā, tomēr jau pāris minūtes vēlāk viņš piedzīvoja sadursmi ar Tonkovu un nespēja turpināt sacensības.

«Divi konsekventi braucieni - nevienā no braucieniem neizdevās starts un nespēju veikt apdzīšanas. Trase bija tiešām smaga, bet tāpat ieguvu vērtīgus kopvērtējuma punktus,» internetā savu viedokli par sacensībām paudis Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Francijas posma pārliecinošs līderis ar 497 punktiem ir Herlingss, kuram ar 363 punktiem seko Sīvers, bet trešo vietu stabili ieņem Jonass, kurš ticis pie 332 punktiem.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 130 punktus un atrodams 14.pozīcijā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē dubultuzvaras izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, kurš pērn kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, un pērnās sezonas MXGP klases čempions Romēns Fevrs no Francijas. Pirmajā braucienā uzvarēja Gajsers, aiz sevis atstājot Fevru, bet otrajā braucienā viņi apmainījās vietām, kas kopvērtējumā ļāva triumfēt Fevram.

Tikmēr trešo vietu posmā ieņēma krievs Jevgēņijs Bobriševs.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 432 punktiem ir Gajsers, kuram ar 408 punktiem seko Fevrs, bet trešais ar 372 punktiem ir titulētais itālis Antonio Kairoli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu