Brazīlija pēc strīdīga tiesnešu lēmuma «Copa America» mačā izglābjas no zaudējuma Ekvadorai

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pēc strīdīga tiesnešu lēmuma sestdien Ekvadoras izlase prestižajā Dienvidamerikas valstsvienību futbola turnīrā «Copa America» cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar spēcīgo Brazīliju.

Brazīlijas izlasei mačā bija dažas vārtu gūšanas iespējas, tomēr kopumā tā neko ievērības cienīgu neparādīja.

Tuvāk pārsteiguma sagādāšanai duelī bija Ekvadora, kad otrajā puslaikā pēc uzbrucēja Miljera Bolanjosa raidījuma bumba ielidoja vārtos, tomēr tiesneši vārtu guvumu neieskaitīja, aizbildinoties, ka pirms sitiena tā atstājusi laukumu.

«Centāmies uzvarēt, tomēr Ekvadora ir ļoti spēcīga komanda ar kompaktu spēli, kas balstījās uz pretuzbrukumiem,» izteicās Brazīlijas izlases galvenais treneris Dunga.

Šajā mačā tribīnēs bija brazīliešu superzvaigzne Neimars, kurš izvēlējās izlaist «Copa America» turnīru, lai palīdzētu savai valstij Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tāpat maču noraudzījās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons un popzvaigzne Džastins Bībers.

Sestdien turnīrā tika aizvadītas trīs spēles un tajās kopā tika gūti vien vieni vārti - Peru ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Haiti, otrajā puslaikā ar galvu izceļoties pieredzējušajam uzbrucējam Paolo Gerrero.

Līdz ar to pēc pirmās kārtas B grupā trīs punkti ir Peru izlasei, bet Brazīlija un Ekvadora guvušas pa vienam punktam.

Savukārt A apakšgrupas spēlē Paragvaja lielā karstumā cīnījās 0:0 (0:0) ar Kostariku.

Atklāšanas mačā piektdien šīs grupas mačā Kolumbija ar 2:0 uzvarēja turnīra saimnieci ASV izlasi.

«Copa America» ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad «Copa America» tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas - ASV, Meksika, Kostarika, Haiti, Jamaika un Panama.

A apakšgrupā spēlē Kolumbija, ASV, Paragvaja un Kostarika, B apakšgrupā ir Brazīlija, Ekvadora, Peru un Haiti, C apakšgrupā Meksika, Urugvaja, Jamaika un Venecuēla, bet D apakšgrupā tiksies Argentīna, Čīle, Panama un Bolīvija.

Pēc apļa cīņām katras grupas divas labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kas sāksies no ceturtdaļfināla.

Nākamais «Copa America» turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn «Copa America» finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolisti, kuriem tagad nāksies aizstāvēt savu titulu. Pērnā gada fināla atkārtojums tiks aizvadīts jau pirmdien, tomēr tajā, visticamāk, nepiedalīsies argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, kurš atgūstas no muguras traumas.

«Copa America» sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu. Tikmēr Brazīlijas izlasei ir astoņi tituli, bet pēdējais no tiem izcīnīts 2007.gadā, kamēr pērn futbola dzimtenes pārstāvji apstājās ceturtdaļfinālā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu