Igaunis Prūss uzvar Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā MTB maratonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @Velolv

Latvijas komandu «Rietumu-Delfin» pārstāvošais igauņu sportists Pēters Prūss svētdien Siguldā triumfēja Eiropas MTB čempionātā kalnu riteņbraukšanas maratonā (XCM).

(Papildināts viss teksts ar sportistu komentāriem.)

103 kilometru distancē vīriem sacensību vidū izrāvienu veica trīs sportisti, kuri viens otram blakus arī veica noslēdzošo kalnu kāpumu. Finiša spurtā labākais bija Prūss, distanci noslēdzot pēc trim stundām, 28 minūtēm un 38 sekundēm.

Uzvarētājam par divām sekundēm piekāpās portugālis Tjagu Žorže Oliveira Ferreira, bet trešais finišu sasniedza čehs Kristians Hineks.

«Pēdējā kāpumā bija grūti, taču fantastiskais līdzjutēju atbalsts palīdzēja. Man vienkārši nav vārdu, vēl pat neaptveru, ko paveicu. Distances sākumā bija grūti turēt līdzi līderiem, bet mums ar komandas treneri Tomu Flaksi bija perfekti izstrādāts plāns,» pēc sacensībām izteicās Prūss, kura māte ir latviete. «Viņš teica, ka nevajag steigties sākumā un uz pilnu klapi jāiet pirms pēdējā pagrieziena. Kad palikām trijatā, centos neatpalikt un saņemties, jo tur bija spēcīgi džeki. Nedrīkstēju salūst.»

«Palīdzēja, ka šodien nebija vairs tik karsti, kā visu nedēļu. Ja būtu bijuši kādi 29 grādi, būtu grūti pacīnīties, jo arī šodien braucienā bija krampji kājās,» secināja igaunis.

Tuvākie sekotāji līderiem zaudēja vairāk nekā trīs ar pusi minūtes. No favorītiem septītais distanci noslēdza pašreizējais un divkārtējais pasaules čempions Albans Lakata no Austrijas, bet uzreiz aiz viņa palika labākais no latviešiem Mārtiņš Blūms.

Vēl no latviešiem devīto vietu guva profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, 11.pozīcijā distanci noslēdza Arnis Pētersons, 14.vietā finišēja Oskars Muižnieks, bet 16.pozīcijā sacensības beidza pieredzējušais Raivis Zīmelis.

«Nepaveicās ar pozīciju pirms izšķirošā atrāviena. Kopā ar Tomu Skujiņu centāmies sastrādāties, lai mēģinātu panākt līderus, tomēr viņi bija aizlaisti pārāk tālu,» pauda Blūms.

Tikmēr dāmām 80 kilometru pārbaudījumā ļoti pārliecinoši uzvarēja britu sportiste Sallija Bigema, finišējot pēc trim stundām, sešām minūtēm un 46 sekundēm. Viņai tuvākās sekotājas zviedriete Jennija Sternhāga un Katažina Sosna no Lietuvas zaudēja piecas ar pusi minūtes.

«Man šī ir lielākā uzvara karjerā, tāpēc joprojām esmu ļoti priecīga. Biju pārsteigta par trasi, jo domāju, šeit vairāk būs līdzenumi, taču bija gan nobraucieni, gan sarežģīti kāpumi. Tāpēc brauciens izvērtās aizraujošāks, nekā sākumā gaidīju,» stāstīja Bigema. «Man tieši patīk, ja nav vienveidīga trase - bija gan kāpumi, gan līdzenumi, gan nobraucieni. No konkurentēm aizbēgu jau sākumā, un tas mani nedaudz uztrauca, jo grūti vienatnē braukt. Tomēr zināju, ka līdzenumos esmu spēcīga un tāpēc grūtos brīžos centos neuztraukties.»

Savukārt labākā no latvietēm bija devīto vietu guvusī Lelde Ardava. Tāpat labāko divdesmitniekā iekļuva arī 19.vietu izcīnījusī Ingrīda Šmite.

«Trasē tika atstāts ļoti daudz spēka un enerģijas. Mans mērķis pirms sacensībām bija iekļūt labāko desmitniekā, ko arī paveicu. Sākumā sekmīgi braucu ar pašām vadošajām braucējām, tomēr trases beigu daļā pietrūka nedaudz spēka,» pauda Ardava, kura šogad plāno piedalīties arī MTB maratona pasaules čempionātā.

Latvija pirmo reizi rīkoja tik augsta līmeņa kalnu riteņbraukšanas sacensības, kā arī pirmo reizi organizēja UCI kontinentālo čempionātu.

Eiropas čempionāta laikā norisinās arī SEB MTB maratona trešais posms.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu