Pēc kritiena bojā gājis Moto2 klases braucējs Saloms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc piektdien Barselonas trasē treniņbraucienā piedzīvotā kritienā gūtajām traumām miris 24 gadus vecais pasaules motošosejas čempionāta «Moto2» klases braucējs Luiss Saloms no Spānijas, vēsta portāls «motosport.com».

SAG komandu pārstāvošais Saloms, kurš karjeras laikā ir uzvarējis deviņos pasaules čempionāta posmos «Moto3» klasē, piektdien piedalījās brīvajos treniņos pirms Katalonijas «Grand Prix» izcīņas, kas norisināsies nedēļas nogalē.

Saloms piedzīvoja kritienu Barselonas trases 12.līkumā. Viņam nekavējoties tika sniegta medicīniskā palīdzība un vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur tika veikta operācija, tomēr glābt motosportista dzīvību neizdevās.

Šis ir pirmais nāves gadījums pasaules čempionātā motošosejā kopš 2011.gada, kad Sepangas trasē, Malaizijā, avārijā izdzisa itālieša Marko Simonečili dzīvība. Savukārt «Moto2» klasē šis ir otrais nāves gadījums pēc tam, kad 2010.gadā nositās japānis Šoja Tomizava no Japānas.

Pērn Saloms «Moto2» klasē palika 13.vietā kopvērtējumā, bet 2013.gadā viņš «Moto3» klasē bija trešais, tikai sezonas pēdējos divos posmos zaudējot līderpozīciju. Savukārt šosezon «Moto2» klases kopvērtējumā viņš pirms Katalonijas «Grand Prix» izcīņas bija desmitais.

Luisa Saloma vecākais brālis Davids Saloms savulaik startēja pasaules čempionāta superbaikiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu