FIFA: Blaters, Valks un Katners piesavinājušies 80 miljonus dolāru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piektdien nāca klajā ar paziņojumu, ka organizācijas bijušais prezidents Zeps Blaters, kā arī bijušais FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valks un bijušais organizācijas finanšu direktors Markuss Katners piecu gadu laikā no organizācijas piesavinājušies 80 miljonus ASV dolāru (71 miljonu eiro).

Jau ziņots, ka Šveices izmeklētāji ceturtdien pārmeklēja FIFA galveno mītni Cīrihē.

«Saistībā ar notiekošo FIFA izmeklēšanu Šveices ģenerālprokurora birojs 2.jūnijā veica izmeklēšanu organizācijas galvenajā mītnē ar mērķi apstiprināt iegūto informāciju, kā arī iegūt jaunu,» teikts FIFA paziņojumā. «Izmeklētāji savāca dokumentus un elektroniskos datus, kas tagad tiks pārbaudīti.»

Savukārt vēlāk FIFA paziņoja, ka ir iegūti pierādījumi par minēto personu pretlikumīgu rīcību, jo viņi, piesavinoties naudu, pārkāpuši Šveices likumdošanu.

«Ir iegūti pierādījumi, ka trīs bijušās augsta ranga FIFA amatpersonas (Blaters, Valks un Katners), saskaņojot savu rīcību, ir veikušas darbības ar mērķi iedzīvoties, paaugstinot sev algas, piešķirot bonusus un veicot citas darbības, tikai piecu pēdējo gadu laikā iegūstot 79 miljonus Šveices franku (71 miljons eiro),» vēstīja organizācija.

Par iegūtajiem pierādījumiem FIFA informējusi Šveices un ASV likumsargus, jo šajās valstīs ir uzsāktas plašas krimināllietas par korupciju pasaules vadošajā futbola organizācijā.

FIFA arī noliedza, ka izmeklēšana būtu sākta pret pašreizējo organizācijas vadītāju Džanni Infantīno, kurš amatā tika ievēlēts gada sākumā, nomainot tieši Blateru.

FIFA organizāciju jau vairāk nekā gadu piemeklē pamatīgi korupcijas skandāli, kas no amata lika atkāpties Blateram, turklāt pēc tam viņš no jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm saņēma sešu gadu diskvalifikāciju, kuru saņēma arī UEFA prezidents Mišels Platīnī, jo Blaters viņam nelikumīgi no FIFA naudas bija samaksājis 1,8 miljonus eiro par it kā savulaik sniegtām konsultācijām.

Arī Valks un Katners savus amatus ir zaudējuši, jo tika vainoti spekulācijās ar Pasaules kausa finālturnīra biļetēm un nelikumīgu maksājumu saņemšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu