Znaroks kļuvis par Sanktpēterburgas SKA galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA galveno treneri oficiāli apstiprināts Oļegs Znaroks. Līgums ar Znaroku, kurš ir arī pašreizējais Krievijas izlases galvenais treneris, noslēgts uz diviem gadiem.

Savukārt kā viens no Znaroka palīgiem apstiprināts latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, kurš šādus pienākumus pilda arī Krievijas valstsvienībā. Tāpat SKA kluba treneru kolektīvā strādās arī Vladimirs Fedosovs.

Pašlaik 53 gadus vecais Znaroks hokeja klubus nav vadījis kopš 2014.gada, kad viņš ar Maskavas «Dinamo» komandu cieta zaudējumu Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā. Pēc tam viņa pienākumus šajā vienībā pārņēma tieši Vītoliņš, taču pagājušā gada izskaņā viņš no sava amata tika atbrīvots.

Znaroks 2014.gadā tika apstiprināts par Krievijas izlases galveno treneri, noslēdzot četru gadu līgumu, un uzreiz to togad aizveda līdz pasaules čempionu titulam, bet iepriekšējos divos čempionātos šī valstsvienība ieguva attiecīgi sudrabu un bronzu.

Šī gada sākumā Znaroks kļuva par SKA treneru štāba padomdevēju.

No 2006. līdz 2011.gadam Znaroks bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris, tomēr pēc neveiksmīgā pasaules čempionāta, kad komanda ar lielām mokām saglabāja vietu augstākajā divīzijā, viņš no amata tika atlaists.

Znaroks kopā ar Vītoliņu 2008.gadā sāka strādāt ar Balašihas MVD komandu, bet pēc 2009./2010.gada sezonas vienība pārtapa par Maskavas «Dinamo», speciālistiem savus amatus saglabājot.

Znaroka vadībā Maskavas klubs 2012. un 2013.gadā triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Tāpat Znarokam bijusi pieredze ar dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlasēm.

Latvijas izlases rindās Znaroks kā spēlētājs piedalījies četros pasaules čempionātos, būdams arī komandas kapteinis.

Krievijā dzimušais Znaroks Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem ieguva 1996.gadā, taču 2001.gadā viņš pieņēma Vācijas pilsonību, kuras klubos viņš aizvadīja savas spēlētāja karjeras pēdējos desmit gadus.

Tikmēr Vītoliņš pirms sadarbības ar Znaroku kā galvenais treneris bija vadījis Oberturgavas «Pikes» klubu Šveicē, kur viņš kā spēlētājs aizvadīja pēdējās deviņas sezonas savā hokejista karjerā.

Vītoliņš Latvijas izlases rindās aizvadīja 110 mačus, gūstot 87 rezultativitātes punktus. Savā spēlētāja karjerā uzbrucējs aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vinipegas «Jets» rindās, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Viņš turklāt NHL tika draftēts divas reizes - 1988.gadā Vītoliņu jauno spēlētāju draftā izvēlējās Monreālas «Canadiens», bet piecus gadus vēlāk arī «Jets».

Zīmīgi, ka iepriekš Vītoliņš tika saistīts ar Latvijas komandu Rīgas «Dinamo», kas šobrīd ir bez galvenā trenera.

Pagājušās sezonas vidū no SKA galvenā trenera amata tika atbrīvots skandalozais Andrejs Nazarovs, kurš karjeru turpina Astanas «Baris» komandā no Kazahstānas, bet viņa vietā stājās Sergejs Zubovs.

Iepriekšējā gadā SKA pirmo reizi kļuva par Gagarina kausa čempioni, taču šosezon vienība aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam, kur sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu