Uzstādīts labākais sieviešu rezultāts Latvijas vēsturē svaru stieņa spiešanā guļus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Spīķeru radošajā kvartālā 28. maijā notika 10. Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu jeb Rīgas Kauss. Olga Zavoloko no komandas «Mevi Gym» uzrādīja labāko sieviešu rezultātu Latvijas vēsturē, uzspiežot pusi no sava svara 115 reizes.

Šajās sacensībās sportisti pārbauda savu spēka izturību, spiežot svaru stieni pēc iespējas vairāk reižu. Stieņa smagums vīriešiem ir sava personīgā svara apmērā, bet sievietēm - puse no sava svara. Šogad labāko sieviešu rezultātu Latvijas vēsturē uzrādīja sporta un fitnesa centra «Mevi Gym» sportiste Olga Zavoloko, kura sacensībās 25 kg smago svaru stieni uzspieda 115 reizes. Šis ir jauns Latvijas rekords sieviešu open grupā svara kategorijā līdz 52 kg. Pagājušajā gadā arī sportiste piedalījās sacensībās, taču 25 kg svaru stieni uzspieda 67 reizes. Gada laikā sportistes sniegums ir ievērojami audzis.

Čempionāta laikā kopā tika laboti 16 Latvijas rekordi, kas ir ievērojams skaitlis vienas kustības sacensībās. Jauns dāmu rekords open, senioru 1 un senioru 2 grupās pieder sporta kluba «Atlētika» sportistei Svetlanai Svjatnajai svarā līdz 57 kg, uzspiežot svaru stieni 75 reizes. Jūlija Prokofjeva-Kuzņecova laboja rekordu sieviešu konkurencē senioru 1 grupā svara kategorijā līdz 63 kg, svaru stieni uzspiežot 34 reizes. Arī dāmu jauniešu grupā rekordi Annijai Rogai un Tatjanai Tokarevai. A. Rogai no komandas «Rembate» rekords svarā līdz 57 kg ar 29 reizēm, bet Rīgas Celtniecības koledžas studentei T. Tokarevai svarā līdz 72 kg ar 41 uzspiesto reizi.

Starp visiem vīriešiem absolūti spēkā izturīgākais bija sporta kluba «Arkan» sportists Jurijs Djukovs, kurš sacensībās piedalījās open grupā un 79 kg uzspieda 40 reizes. Jauniešu vecuma grupā līdz 18 gadiem Valmieras smagatlētikas sporta kluba «Spēka Pasaule» atlēts Edgars Jurkāns kļuva par absolūti spēcīgāko jaunieti, uzspiežot 66 kg smago svaru stieni 33 reizes. Tas ir arī jauns rekords jauniešu un junioru grupās svara kategorijā līdz 66 kg. Jauniešu grupā svara kategorijā līdz 105 kg Aizkraukles sportists Oļegs Kudrjavcevs laboja rekordu, uzspiežot savu svaru 26 reizes.

Starp junioriem līdz 23 gadu vecumam par absolūti spēkā izturīgāko kļuva Ernests Višķers, pārstāvot Rēzeknes pilsētas sporta pārvaldi. E. Višķers sacensībās 75 kg uzspieda 33 reizes. Valmieras sporta kluba «Spēka Pasaule» pārstāvis Artūrs Karjavčenko ierindojās starp rekordistiem svara kategorijā virs 120 kg ar 17 uzspiestajām reizēm.

Šogad pirmo reizi pilns svara kategoriju dalījums seniori 1 un senioru 2 vecuma grupās. Senioru vecuma grupā virs 40 gadiem Uldis Veliks no komandas «Rembate» kļuva par absolūti spēcīgāko senioru, uzspiežot 92 kg 38 reizes. Šajā grupā Edijs Ezeriņš no Raunas arī savu svaru jeb 74 kg uzspieda 38 reizes, bet pēc absolūtā vērtējuma ierindojās otrajā vietā. E. Ezeriņš izcīnīja arī Latvijas rekordu šajā grupā svara kategorijā līdz 74 kg. Komandas «Rembate» sportists Alvils Nelsons svara kategorijā līdz 105 kg savu svaru uzspieda 26 reizes un uzstādot jaunu rekordu.

Absolūti spēkā izturīgākais seniors virs 50 gadiem bija lietuvietis un komandas «Mažeiķi LT» atlēts Benjamins Milis, uzspiežot 84 kg 38 reizes. Šajā grupā Juris Červids no komandas «Bauska» laboja rekordu svara kategorijā līdz 74 kg, uzspiežot savu svaru 26 reizes. Vilnis Lamsteris no «Gulbenes K.S.P.» līdz 83 kg kategorijā savu svaru uzspieda 23 reizes, pievienojoties rekordistiem. Jauns rekords arī svara kategorijā virs 120 kg Aivaram Gailītim no komandas «Rembate» ar 11 uzspiestajām reizēm.

Sacensībās piedalījās 115 sportisti no 25 komandām. Šogad komanda «Bauska» sacensībās izcīnīja pirmo vietu gan Latvijas, gan Baltijas ieskaitē.

Sacensību rezultāti pieejami: http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1503

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu