Latvijas MTB braucēji dominē UCI XCO C2 kategorijas sacensībās Siguldā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisinājās UCI XCO C2 kategorijas sacensības olimpiskajā krosā, kas pulcēja labākos Latvijas un ārvalstu sportistus.. Par prieku vietējiem skatītājiem, Elites grupā vīriem triumfēja Matīss Preimanis («Fastos Development Team»), bet dāmu Elitē nepārspēta palika Igaunijas sportiste Mari – Liis Mottus («Haanja Rattaklubi»).

Visai karstais un saulainais laiks noteikti apmierināja skatītājus, taču dalībniekiem trases pieveikšanu tas padarīja vēl izaicinošāku. Sacensību organizatori bija sagatavojuši ļoti aizraujošu distanci, kur sportistiem vajadzēja pierādīt savu daudzpusību – «Down Hill» prasmes nobraucienos, «BMX» iemaņas tramplīnu sekcijās un pamatīgu izturību stāvajos kāpumos. Tāpat braucējiem bija jāpārvar akmens dārzs, tramplīnu sekcija, nogāzušies koki, celmi un pat strautiņš.

Vīru elites grupā piedalījās 16 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Šajā distancē saspridzinājums bija līdz pēdējam brīdim. Sacensību pirmā daļa veiksmīgāka padevās Arnim Pētersonam («ZZK»), kurš bija uzņēmis labu tempu: pēc otrā apļa viņa pārsvars pār sekotājiem – Mārtiņu Blūmu («ZZK») un Preimani – sasniedza 22 sekundes, trešā - 31 sekundi, bet ceturtā – 17 sekundes.

Tuvojoties izšķirošajiem mirkļiem, līdera pārsvars pamazām sāka dilt, līdz piektajā aplī abi sekotāji ne tikai noķēra «bēgli», bet arī aizbēga no viņa. Interesanti, ka gan Blūms, gan Preimanis ar katru apli savus laikus uzlaboja, demonstrējot lielisku sportisko formu. Pēdējā aplī abi devās kopā, Pētersonam atpaliekot jau gandrīz 20 sekundes.

Lielāko daļu no pēdējā apļa abi līderi veica kopā, taču, par nožēlu skatītājiem, bez finiša sprinta: pēdējā kāpumā tehniskas ķibeles piemeklēja Blūma riteni, liedzot pilnvērtīgi cīnīties ar konkurentu. Preimanis finišēja lepnā vientulībā, tādējādi pērn šajās sacensībās izcīnīto bronzas medaļu nomainot pret augstākā kaluma godalgu. Blūms otrais, bet Pētersons droši finišēja trešajā vietā.

Jāatzīmē, ka šajā nedēļas nogalē Francijā norisinājās arī kārtējais Pasaules kausa posms MTB XCO olimpiskajā krosā, kur mājinieki paveica nelielu varoņdarbu, aizņemot visu goda pjedestālu. Latvijas sportisti Siguldā izrādījās vēl neviesmīlīgāki, izcīnot pirmās piecas vietas – aiz Preimaņa, Blūma un Pētersona sekoja divi «Sportlife.lv» komandas braucēji - Oskars Muižnieks un Pēteris Janevics.

Dāmu Elites grupā piedalījās 3 Igaunijas sportistes. Aiz pieminētās Mari-Liis MOTTUS finišēja attiecīgi Iiris ÕUNMAA un Janika LÕIV. Junioriem uzvarēja Krievijas sportists Pāvels Lunde, kuram sekoja mājinieks Kristofers Bindemanis (Sportlife.lv) un cits Krievijas sportists Ņikita Deržavins. Arī Krievijas juniores parādīja lielisku sniegumu, turpinot savu tautiešu iesākto – augstākos pjedestāla pakāpienus ieņēma Viktorija Kirsānova, Olga Igošina, bet bronzas godalga Igaunijas sportistei Merili Sirvelai.

Savukārt ikviens sportists, kurš sevi neskaitīja «UCI» kategorijā, varēja izmēģināt spēkus OPEN grupā. Kungiem uzvarēja šosezon lielisku formu uzņēmušais Didzis Slaidiņš («Volkswagen-Veloprofs.lv»), kuram šī bija jau 3. uzvara pēc kārtas dažādās sacensībās Latvijā – iepriekš gūtas uzvaras «Gruzis acī» otrajā posmā Ogres Zilajos kalnos un «Vivus MTB maratona» otrajā posmā Baldonē pusmaratona distancē.

Aiz Slaidiņa finišēja «eBike Machine» komandas pārstāvis Kristaps Kipurs, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Dzintars Ausmanis («SPORTLAND-BOTTECCHIA»). Dāmām uzvarēja «MTB Garkalne» braucēja Rūta Brakovska, bet otrā palika Līga Actiņa.

«Open XCO Cup Latvia» turpmāko sacensību grafiks:

23.07.2016. Kūku velokross 2016 – Kūku pagasts, Krustpils novads

20.08.2016. «Augstie kalni» XCO – Lizuma pagasts, Gulbenes novada, dabas parks «Augstie kalni»

28.08.2016. Velokross «Sēlijas pērle 2016» – Gārsene, Aknīstes novads

18.09.2016. «Gruzis acī ’16» – 3. posms Riekstukalns, Baldone

02.10.2016. «Gruzis acī ’16» – 4. posms Priekuļi

Plašāka informācija:

www.xco.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu