Štelmahers: Otrdien Valmierā būs kauja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

«Aldaris» Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērijas izšķirošais - septītais - duelis otrdien starp «Valmiera»/ORDO un «VEF Rīga» komandām būs īsta kauja, uzskata valmieriešu galvenais treneris Roberts Štelmahers.

«Valmiera»/ORDO svētdien fināla sestajā spēlē izbraukumā ar 58:56 (16:13, 23:18, 8:15, 11:10) pārspēja pašreizējo valsts čempionu «VEF Rīga» un sērijā līdz četriem panākumiem panāca izlīdzinājumu 3-3. Sērijas izšķirošais - septītais - duelis notiks otrdien Valmierā.

«Gūtā uzvara bija ļoti svarīga spēlētājiem - parādījām, ka nekas vēl nav beidzies. Protams, šajā spēlē bija arī kļūdas. Mums vēl ir, kur pielikt. Otrdien būs kauja,» pēcspēles preses konferencē norādīja Štelmahers, kura vadītā komanda svētdienas mačā iemeta tikai 13 no 26 soda metieniem. «Sezonas laikā cenšamies uzlabot soda metienu precizitāti, bet pirms sezonas pēdējās spēles to vairs nevar ietekmēt. Ik pa brīdim uznāk kāds sliktais vilnis. Domāju, nākamajā spēlē tā nebūs.»

«Grafiks ir ļoti saspīlēts un sērijas laikā grūti kaut ko komandas sniegumā uzlabot, tomēr, protams, pētām spēles, mēģinām ierobežot situācijas, kurās esam vājāk,» izteicās «Valmiera»/ORDO galvenais treneris.

Štelmahers arī norādīja, ka Valmieras kluba vadība ir ļoti pozitīvi noskaņota. «Tas palīdz, jo visi ir ar pozitīvām emocijām. Vadība dara visu, kas vajadzīgs, lai mēs uzvarētu.»

Tikmēr viens no Valmieras komandas vadošajiem basketbolistiem Artūrs Bērziņš sacīja, ka uzvaras atslēga šajā mačā bijusi aizsardzība.

«Tāpat uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām - kontrolējām savu grozu un «kapājāmies» aizsardzībā,» pauda basketbolists.

«Spēlējām slikti un beigās pietrūka spēlētāji, kuri agri izkrita no rotācijas piezīmju normas dēļ. Pēdējo uzbrukumu, ja pirms tam jācīnās par atlēkušo bumbu, ir grūti ieplānot, tomēr pēdējais uzbrukums tika izspēlēts diezgan normāli, taču to neizmantojām,» sacīja «VEF Rīga» galvenais treneris Jānis Gailītis.

Viens no basketbolistiem, kurš priekšlaicīgi atstāja laukumu sapelnīto piezīmju dēļ, bija amerikānis Džošua Bostiks, kurš izteicās, ka šādus zaudējumus ir smagi piedzīvot.

«31.maijā būs septītā spēle. Ticu komandai, trenerim, sev - esam parādījuši, ka spējam dominēt. Septīto spēli pagaidām esmu spēlējis tikai uz «Xbox», bet studiju gados aizvadīju spēli par čempionu titulu,» sacīja Bostiks.

Finālsēriju ar uzvaru sāka pašreizējie valsts čempioni «VEF Rīga», izcīnot panākumu viesos ar 70:59, taču «Valmiera»/ORDO nākamajā spēlē savā laukumā revanšējās ar 73:71. Turpinājumā valmierieši sērijā izvirzījās vadībā, izcīnot uzvaru pretinieku laukumā ar 79:70, taču pēc tam sekoja zaudējums izbraukumā ar 77:82. Savukārt piektdien «VEF Rīga» viesos ar 8576 pārspēja Valmieras klubu un tobrīd nokļuva uzvaras attālumā no LBL zelta medaļām.

Regulārā turnīra uzvarētāja «Valmiera»/ORDO LBL finālā spēlē pirmo reizi, savukārt «VEF Rīga» izšķirošajos mačos piedalās jau septīto gadu pēc kārtas, lūkojot atkārtot 2011., 2012., 2013.gadā un pērn gūtos panākumus, kad kļuva par valsts čempioniem.

LBL regulārajā turnīrā «Valmiera»/ORDO aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 30 uzvaras. Tikmēr «VEF Rīga» saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Pagājušā gada pavasarī «VEF Rīga» pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu