Abramovičs apsver iespēju pārdot "Chelsea" (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules ekonomiskās krīzes laikā krievu miljardieris Romāns Abramovičs apsver iespēju pārdot Anglijas futbola premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea", vēsta vācu tabloids "Bild".

Izdevums noskaidrojis, ka finanšu krīzes iespaidā un akciju kursa krituma dēļ Abramoviču īpašumu kopvērtība samazinājusies no 16,7 miljardiem eiro (11,7 miljardiem latu) līdz 2,3 miljardiem eiro (1,6 miljardiem latu) un krievs tagad apsver variantus ko pārdot - vai nu savu krāšņo jahtu vai arī futbola klubu.

Abramoviča jahta "Pelorus" ir 115 metrus gara ar diviem helikopteru nosēšanās laukumiem un ir aprīkota arī pretraķešu aizsardzības sistēmu. Abramovičs jahtu nopirka no Saūda Arābijas šeiha Modhasana par 129 miljoniem dolāru (64,5 miljoniem latu), bet jahtas apkalpošana oligarham izmaksā vairāk nekā 12 miljonus dolāru gadā. Jahtas iekšējā apdare atgādina pieczvaigžņu viesnīcas interjeru.

Tagad tiek prognozēts, ka tās vērtība ir vairāk kā 200 miljoni eiro (140,5 miljoni latu). Tiek uzskatīts, ka par "Chelsea" pārdošanu viņš varētu iegūt aptuveni tik pat daudz naudas.

"Kopš novembra nerimstas runas par to, ka Abramovičs vēlas pārdot klubu," ziņu aģentūra "ITAR-TASS" citē bijušo Vācijas klubu "Schalke 04" un "Hannover 96" menedžeri Iļju Kencigu. "Tagad viņš tikai meklē cilvēku, kas noorganizēs darījumu."

Jau kopš sezonas sākuma "Chelsea" komandā ieviests ekonomiskais režīms. No vienības atlaisti 15 skauti, kuriem gada alga bija 156 tūkstoši eiro (110 tūkstoši latu), kā arī atcelta kluba spēlētāju bezmaksas ēdināšana.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu