Rīgas "Dinamo" pieveic arī "Himik" hokejistus (70)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" sestdien savā laukumā ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) pieveica Krievijas komandu Voskresenskas "Himik", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

Mača rezultātu spēles 25.sekundē atklāja Mets Elisons, bet piektās minūtes beigās Viktors Bobrovs rezultātu izlīdzināja. Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē Marsels Hosa vēlreiz vadībā izvirzīja "Dinamo", bet brīdi vēlāk Maksims Galkins rezultātu izlīdzināja. Trešos vārtus "Dinamo" guva trešās trešdaļas devītajā minūtē, kad precīzi meta Aleksandrs Ņiživijs, bet 19.minūtes sākumā vārtus guva arī Mārtiņš Cipulis.

Spēles rezultātu jau pirmajā uzbrukumā ar precīzu metienu atklāja Elisons. Turpinājumā Rīgas klubs spēja izveidot vēl pāris bīstamus momentus, tomēr arī "Himik" sāka spēlēt arvien sekmīgāk un jau piektajā minūtē Bobrovs ar metienu no vārtu priekšas rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā "Dinamo" vienībai bija pārsvars laukumā, tomēr tā ļoti nevērīgi spēlēja aizsardzībā, kas bīstamākus momentus ļāva izveidot tieši "Himik" komandai.

Pirmās trešdaļas izskaņā iniciatīvu atkal pārņēma Rīgas klubs. Sākotnēji pirmās maiņas uzbrukuma laikā bīstamus metienus izdarīja Ģirts Ankipāns un Marsels Hosa, bet brīdi vēlāk viņi arī nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Šajās divās minūtēs "Dinamo" kontrolēja ripu, tomēr metienus praktiski neizdarīja, līdz ar to vārtus neapdraudot, un pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Otrā trešdaļa atkal iesākās ar "Dinamo" pārsvaru un tās ceturtajā minūtē, spēlējot vairākumā Hosa panāca 2:1. Pēc īsa brīža pēc Rīgas kluba uzbrukuma ripa atsitās pret vārtu stabiņu, tomēr jau 52 sekundes vēlāk Maksim Galkins rezultātu izlīdzināja. Un arī otrā trešdaļa lielākoties turpinājās līdzīgā stilā kā pirmā - mājiniekiem bija pārsvars, bet "Himik" centās izmantot katru "Dinamo" neuzmanību aizsardzībā.

Trešdaļas astotajā minūtē pēc Cipuļa ātrā uzbrukuma ripa vēlreiz trāpīja pa vārtu stabiņu. Turpinājumā atkal vairākus bīstamus momentus spēja izveidot Rīgas "Dinamo", arvien vairāk pārņemot pārsvaru spēlē, bet arī pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Pēdējās trešdaļas vidū izšķirošos vārtus guva Aleksandrs Ņiživijs, kurš, slidojot ātrā tempā, laukuma vidusdaļā pārtvēra ripu un ar lielisku metienu raidīja to vārtos. Turpinājumā "Himik" centās uzbrukt arvien vairāk un izlīdzināt rezultātu, tomēr nepilnas divas minūtes pirms mača beigām Marks Hartingans vārtu priekšā piespēlēja Mārtiņam Cipulim, kurš ar atkārtotu metienu raidīja to vārtos un panāca 4:2 "Dinamo" labā.

Par labāko hokejistu "Dinamo" komandā tika atzīts Hosa, bet "Himik" rindās - Sergejs Lučinkins.

Šī ir pirmā reize, kad "Dinamo" spējusi izcīnīt piecas uzvaras pēc kārtas. Iepriekš Latvijas klubs bija spējis izcīnīt četrus panākumus pēc kārtas, bet piecu uzvaru sērija komandai ir pirmoreiz.

Šī bija otrā no trīs "Dinamo" mājas spēlēm piecu dienu laikā. 24.decembrī rīdzinieki ar 2:0 pieveica Omskas "Avangard", bet jau rīt nāksies mēroties spēkiem ar Astanas "Baris" vienību no Kazahstānas.

Ar "Himik" vienību rīdzinieki KHL jau aizvadījuši vienu spēli - 18.oktobrī "Dinamo" viesos uzvarēja ar 2:1.

Līgas kopvērtējumā pēc šī mača "Dinamo" ar 54 punktiem 37 spēlēs pakāpās uz 14.vietu kopvērtējumā, ar kuru pietiek, lai piedalītos izslēgšanas spēļu turnīrā, bet "Himik" ar 28 punktiem 38 spēlēs ieņem 23.vietu 24 komandu konkurencē.

Komentāri (70)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu