Aizvadītā gada spilgtākie Sporta notikumi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Ap/Reuters/ScanPix

Visu gadu sadaļā «TVNET Sports» esam rakstījuši par dažādiem notikumiem ne tikai Latvijas, bet arī pasaules sporta arēnās, trasēs un stadionos. Starp ļoti daudzajām sporta ziņām 2011. gada garumā par uzvarām, zaudējumiem, starp statistikas datiem un rezultātu tabulām, bijušas tādas, kas izpelnījās īpašu lasītāju uzmanību. Šajā rakstā lasiet par, mūsuprāt, spilgtākajiem sporta notikumiem un svarīgākajiem brīžiem aizvadītajā gadā.

Granlunda meistarstiķis

Pasaules čempionāts Bratislavā visiem hokeja līdzjutējiem paliks atmiņā ar 19 gadus vecā Somijas izlases uzbrucēja Mikaela Granlunda neticamo meistarstiķi. Pusfināla spēlē, kur Somija spēkojās ar spēcīgo Krievijas valstsvienību, mača 26. minūtē Granlunds no aizvārtes pacēla ripu uz nūjas un «ielika» to vārtos virs Krievijas izlases vārtsarga Konstantīna Baruļina pleca.

Ar savu sniegumu un rezultativitāti (2+7) Granlunds Somijas izlasei palīdzēja otro reizi vēsturē un pirmo reizi pēc 16 gadu pauzes iegūt zelta godalgas pasaules čempionātā.

Novickis uz saviem pleciem «iznes» «Mavericks»

Laikam būtu lieki vaicāt, ar ko jums asociējas aizvadītās sezonas NBA izslēgšanas spēles. Vācijas basketbolista Dirka Novicka plosīšanās laukumā deva rezultātu – ar izcilu individuālo statistiku viņš Dalasas «Mavericks» komandai palīdzēja finālsērijā apspēlēt zvaigžņoto Maiami «Heat» un triumfēt NBA čempionātā.

Par savu parādīto sniegumu Dirks izpelnījās pasaules spēcīgākās līgas fināla vērtīgākā spēlētāja apbalvojumu.

Sallija Pīrsone labākā pēdējo 19 gadu laikā

Viens no pārliecinoši spilgtākajiem sporta notikumiem aizvadītajā gadā bija Austrālijas barjerskrējējas Sallijas Pīrsones sniegums pasaules vieglatlētikas čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Tegu.

Pīrsone 100 metru barjerskrējiena finālā sasniedza ceturto visu laiku izcilāko rezultātu pasaulē (12,28 sekundes). Šajā disciplīnā šis bija labākais sniegums pēdējo 19 gadu laikā. Par saviem sasniegumiem 25 gadus vecā Pīrsone tika atzīta par pasaules gada labāko vieglatlēti.

«Vitjaz» par sevi liek runāt visiem

Ar katru gadu šī komanda piesaka sevi vēl skaļāk un tas nav izņēmums arī šajā sezonā. Jaunajā KHL čempionātā aizvadītas tikai 32 spēles, bet Čehovas «Vitjaz» hokejisti jau spējuši nopelnīt vairāk nekā 1000 soda minūtes.

Par neskaitāmiem Čehovas komandas kautiņiem (arī ārpus hokeja laukuma) un diskvalifikācijām runā hokeja līdzjutēji ne tikai bijušās Padomju Savienības valstīs, bet arī Ziemeļamerikā un Eiropā.

Traģēdija Jaroslavļā

Šo īsti nevarēto nosaukt par spilgtāko brīdi labā nozīmē, tomēr vēlējāmies sporta draugiem atgādināt par notikušo, lai tas paliek atmiņā mūsu sirdīs ... 2011. gada 7. septembris sporta pasaulē uz visiem laikiem iesēdīsies atmiņā, kā drūms un skumjš brīdis – todien uzzinājām par traģisko aviokatastrofu Jaroslavļā, kurā bojā gāja visa «Lokomotiv» hokeja komanda, ieskaitot vienu no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Kārli Skrastiņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu