Bjanki joprojām atrodas bezsamaņas stāvoklī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) franču pilots Žils Bjanki joprojām atrodas bezsamaņas stāvoklī, un viņa kopējā veselības stāvoklī pēdējā laikā jūtamu izmaiņu nav bijis, teikts otrdien izplatītajā sportista ģimenes paziņojumā.

Iepriekš 19.novembrī - septiņas nedēļas pēc smagās avārijas piedzīvošanas - Bjanki ģimene paziņoja, ka viņš atsācis patstāvīgu elpošanu, tomēr francūža veselības stāvoklis joprojām ir kritisks. Bjanki veselības stāvoklis toreiz ļāva viņu pārvietot no slimnīcas Japānā uz ārstēšanās iestādi Francijas pilsētā Nicā.

Kopš novembra vidus Bjanki vairs neatrodas mākslīgajā komā, kādā viņš tika iemidzināts īsi pēc piedzīvotās avārijas. Tiesa, pie samaņas sportists joprojām nav nācis. Francūzis pašlaik elpo patstāvīgi.

«Mums bija svarīgi Žilu pārvest uz Franciju, lai viņš turpinātu ārstēšanos ģimenes lokā. Kopš tā laika viņš reanimācijā ir saņēmis labāko ārstniecību,» teikts jaunākajā ģimenes paziņojumā. «Viņa neiroloģiskais stāvoklis nav mainījies. Žils turpina cīnīties, uz ko arī mēs cerējām. Tas ļauj ārstiem izveidot atjaunošanās terapijas programmu.»

Kā zināms, Bjanki šausminošo avāriju lielā ātrumā piedzīvoja lietainās Suzukas trases 44.aplī, kad pēc vācieša Adriana Zutila ietriekšanās drošības nožogojumā tajā pašā vietā apli vēlāk avāriju piedzīvoja arī francūzis, kurš ietriecās evakuācijas transportā, kas atradās drošības zonā, lai prom no trases nogādātu avarējušo Zutila formulu. Pēc šiem notikumiem sacīkstes tika pārtrauktas.

Bjanki trauma F-1 čempionātā ir smagākā kopš 2009.gada, kad smagu galvas traumu guva Felipe Masa, kura ķiverei trāpīja no citas formulas atlūzusi gandrīz kilogramu smaga atspere. Savukārt 2012.gadā treniņu laikā smagu traumu guva spāņu testpilote Marija de Viljota, kas gandrīz pusotru gadu vēlāk izraisīja viņas nāvi.

Nāves gadījumi F-1 nav piedzīvoti kopš 1994.gada, kad vienā nedēļas nogalē Imolas trasē dzīvību zaudēja austrietis Rolands Racenbergers un slavenais brazīlietis Airtons Senna.

Pašlaik 25 gadus vecajam Bjanki F-1 čempionātā un «Marussia» komandā šī bija otrā sezona. Pirms tam viņš divas sezonas čempionāta vienībās bija testu pilots.

Aizvadītajā sezonā sacensībās Monako francūzis ieguva savus pirmos kopvērtējuma punktus karjerā, izcīnot devīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu