Rīgas «Dinamo» gadu noslēdz ar uzvaru!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta gada noslēdzošajā mačā pirmdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) izbraukumā noturēja uzvaru pār Mitišču «Atlant» komandu.

Spēles pirmos uzbrukumus aktīvāk aizvadīja Rīgas «Dinamo» komanda, tomēr kopumā pirmā trešdaļa ritēja līdzīgā cīņā ar abpusējiem uzbrukumiem.

Abu komandu vārtsargi darbojās pietiekami pārliecinoši, tomēr pirmās trešdaļas pēdējā minūtē rezultātu atklāja Bičevskis, kurš pēc Gunāra Skvorcova piespēles nekļūdīgi meta no zilās līnijas, raidot ripu vārtu apakšējā stūrī. Līdz ar to pēc 20 spēlētām minūtēm rīdzinieki atradās vadībā ar 1:0.

Otro trešdaļu «Atlant» komanda iesāka ļoti aktīvi un ceturtajā minūtē arī ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Tomēr Rīgas «Dinamo» spēlētāji ne tikai izturēja mazākumu, bet īsu brīdi pēc tā paši ieguva iespēju cīnīties vairākumā, jo noteikumi tika pārkāpti pret Čārlzu Genoveju. Turklāt savu vairākumu Rīgas «Dinamo» realizēja - pēc Kaila Vilsona piespēles no aizvārtes precīzi meta Indrašis, izvirzot viesus vadībā ar 2:0.

Savukārt vēl minūti vēlāk rezultāts kļuva jau 3:0 - Krišjāņa Rēdliha metiens no zilās līnijas atsitās pret «Atlant» spēlētāja slidu un ielidoja savas komandas vārtos. Nākamajās minūtēs pēc trešo vārtu guvuma Rīgas «Dinamo» izveidoja vēl vairākas vārtu gūšanas iespējas, bet trešdaļas beigas aizritēja mierīgākā cīņā, viesiem noturot drošu vadību, turklāt šajā laikā Latvijas komanda arī izturēja mazākumu.

Arī trešo trešdaļu daudz aktīvāk iesāka «Atlant» hokejisti, bet šoreiz to darīja daudz veiksmīgāk. Septītajā minūtē mājinieki beidzot guva savus pirmos vārtus, kad no vārtu priekšas nekļūdīgi meta iepriekšējās nedēļas līgas labākais aizsargs Metjū Gilrojs. Brīdi vēlāk noraidījumu nopelnīja Mārtiņš Cipulis un arī šo iespēju «Atlant» realizēja, kad vārtu priekšā lieliski individuāli nospēlēja Andrejs Taratuhins. Līdz ar to trešdaļas vidū Mitišču vienība deficītu bija samazinājusi līdz 2:3.

Pateicoties emocionālajam pacēlumam, «Atlant» turpināja aktīvi uzbrukt, tomēr vētrainā mačā Rīgas «Dinamo» izdevās noturēt grūtu uzvaru, kas tai bija vien otrā pēdējās deviņās cīņās.

Vārtu guvēji: 1:0 Māris Bičevskis (Skvorcovs, 19:21), 2:0 Miks Indrašis (Vilsons) (26:07, vair.), 3:0 Krišjānis Rēdlihs (Skvorcovs, 27:18), 3:1 Mets Gilrojs (Korobovs, Taratuhins) (46:24), 3:2 Aleksandrs Taratuhins (Babčuks) (49:11, vair.).

Metieni: 18 - 27

Soda minūtes: 2 - 8

Pirms dažām dienām «Atlant» sastāvu papildināja latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs, bet viņš vēl joprojām nav pieteikts nevienā no pēdējām cīņām.

Rīgas «Dinamo» sastāvs mačam ar «Atlant»

Vārtsargi: #36 Jakub Sedlaček (#38 Džefs Delorjērs);

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs (A) - #44 Oskars Cibuļskis, #5 Čejs Genovejs - #68 Milans Jurčina (A), #11 Kristaps Sotnieks - #23 Aleksandrs Jerofejevs, #61 Edmunds Augstkalns;

Uzbrucēji: #71 Roberts Bukarts - #55 Linuss Videls - #19 Miķelis Rēdlihs (C), #18 Rodrigo Ābols - #16 Kails Vilsons - #70 Miks Indrašis, #87 Gints Meija - #25 Andris Džeriņš - #47 Mārtiņš Cipulis, #17 Kaspars Saulietis - #96 Māris Bičevskis - #13 Gunārs Skvorcovs, #69 Nikolajs Jeļisejevs.

Ar 43 spēlēs izcīnītiem 50 punktiem Rīgas «Dinamo» Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām atrodas 13.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par septiņiem punktiem. Savukārt četri punkti mazāk tagad ir pēdējā vietā esošajai Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas.

Tikmēr «Atlant» ar 54 punktiem 41 mačā ieņem konferences desmito pozīciju, bet to pāreju perioda pēdējās dienās atstāja daudzi no vadošajiem spēlētājiem.

Abas komandas šosezon tikušās jau divas reizes, kad septembrī uzvaru savā laukumā ar 4:2 izcīnīja rīdzinieki, bet 7.decembrī Mitiščos uzvaru ar 4:1 izcīnīja mājinieki.

Abām vienībām šodien paredzētais mačs ir pēdējais šajā kalendārajā gadā, bet Rīgas «Dinamo» no 7.janvāra aizvadīs četras cīņas savā laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu