Iekšlietu ministrijas darbiniekiem piešķir LOK goda zīmes (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 17.decembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomiteja nolēmusi piešķirt Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniekam Raimondam Bluķim un Valsts policijas priekšnieka vietniekam Valdim Voinam LOK Goda zīmi par ieguldījumu augstas klases sportistu sekmīgā sagatavošanā dalībai starptautiskās sacensībās un Olimpiskajās spēlēs.

Iekšlietu ministrijas Sporta centra direktors, LOK izpildkomitejas loceklis Lauris Pavlovs, izvirzot savus kolēģus olimpiskajam apbalvojumam, norādīja uz minēto amatpersonu aktīvo līdzdalību un atbalstu augstas klases sportistu, kuri vienlaikus ir arī Iekšlietu ministrijas darbinieki, treniņu procesā.

Pavlovs norādīja: „Iekšlietu ministrijā strādā vairāki desmiti augstas klases sportistu, kas gatavojas startiem Olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Londonā. Viņu vidū ir Jānis Miņins (bobslejs), Mārtiņš Rubenis (kamanas), Ainārs Kovals (vieglatlētika), Vadims Vasiļevskis (vieglatlētika) un Jevgēnijs Borodavko (džudo).”

Līdz šim LOK Goda zīmes ir saņēmušas vairāk nekā 132 personas.

LOK Goda zīme ir krūšu nozīme piecu sudraba olimpisko riņķu veidolā, kas vainagota ar trīs zelta zvaigznēm virs centrālā olimpiskā riņķa. Apbalvojumu papildina LOK apliecinājums par Goda zīmes piešķiršanu.

LOK Goda zīme dibināta 1997.gadā - LOK dibināšanas 75. gadadienā. Tā piešķirta visiem Latvijā dzīvojošajiem olimpiskajiem čempioniem - Inesei Jaunzemei (šķēpa mešana), Jānim Lūsim (šķēpa mešana), Verai Zozuļai (kamaniņu sports), Jānim Ķipuram (bobslejs), Uļjanai Semjonovai (basketbols), Afanāsijam Kuzminam (šaušana), Ivanam Klementjevam (airēšana), kā arī personām, kas, Viļņa Baltiņa aicinātas, parakstīja 1988.gada 17.septembrī plašsaziņas līdzekļos publicēto Aicinājumu par LOK atjaunošanu Latvijā (šo ideju ar savām vēstulēm un parakstiem divu nedēļu laikā atbalstīja vairāk nekā 30 000 cilvēku visā Latvijā).

Vēlākos gados LOK Goda zīme piešķirta gan sportistiem - Igoram Vihrovam (vingrošana), Viktoram Ščerbatiham (svarcelšana), Aigaram Fadejevam (soļošana), Vadimam Vasiļevskim (šķēpmešana), Jeļenai Rubļevskai (modernā pieccīņa), Mārtiņam Rubenim (kamaniņu sports), gan sporta darbiniekiem un sporta atbalstītājiem. Par atbalstu Olimpiskajai kustībai Latvijā ar LOK Goda zīmi apbalvots arī bijušais Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe-Freiberga.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu