Batons pieļauj iespēju izlaist nākamo sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmās formulas (F-1) britu pilots Džensons Batons pieļauj iespēju, ka varētu izlaist nākamo sezonu, ja vienība "Honda" neatradīs pircēju.

"Šobrīd esmu pilnībā koncentrējies uz domu palīdzēt atrast komandai pircēju. Tas būtu mans labākais variants 2009.gada sezonai," izteicās 28 gadus vecais Batons. "Labāk neizlaistu sezonu, jo domāju, ka tas nāktu tikai par sliktu, tomēr šobrīd tas ir viens no variantiem."

"Tomēr mans pirmais mērķis ir braukt ar Breklijā bāzēto komandu, lai arī kā tā sauktos," piebilda sportists.

Jau ziņots, ka pirms pusotras nedēļas "Honda" komanda, kurā Batons brauca pēdējās sešas sezonas, finansiālu iemeslu dēļ paziņoja par izstāšanos no F-1 čempionāta. Vienība startēs tikai tad, ja komandai tiks atrasts pircējs, tomēr cerības ir mazas, jo jaunā sezona sāksies pēc trīsarpus mēnešiem.

Šobrīd no F-1 komandām brīvas braucēju vietas ir tikai "Toro Rosso" komandā, tomēr arī šai vienībai ir trīs reāli piloti un tikai jāizvēlas divi starp Šveices sportistu Sebastjanu Buemi, japāni Takumu Sato un francūzi Sebastjanu Burdē.

"Esmu diezgan pārliecināts, ka atradīsim pircēju, jo tā kādam būtu lieliska iespēja," uzsvēra brits. "Mums ir fantastisks komandas vadītājs Ross Brauns, un arī rūpnīcā visi cīnās ar domu, lai nākamajā sezonā brauktu. Ja nākamajā gadā stāsimies uz starta līnijas, tad būsim daudz spēcīgāka vienība."

Batons 2006.gada Ungārijas "Grand Prix" izcīnīja "Honda" komandai trešo un pagaidām pēdējo uzvaru tās pastāvēšanas vēsturē. Pirms komandas izstāšanās no čempionāta tika prognozēts, ka nākamajā vienībā kopā ar Batonu "Honda" vienībā brauks arī trīskārtējā pasaules čempiona Airtona Sennas brāļadēls Brunu, kurš aizstātu veterānu Rubensu Barikello.

Pēdējās sezonas Batonam "Honda" komandas rindās nebija sekmīgas, un šogad viņš pasaules čempionāta kopvērtējumā ierindojās tikai 18.pozīcijā. Veterāns Barikello kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu, vienu reizi kāpjot arī uz goda pjedestāla, bet Konstruktoru kausa kopvērtējumā komanda palika devītajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu