"Subaru" izstājas no pasaules autorallija čempionāta video (21)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas kompānija "Fuji Heavy Industries", kas ražo "Subaru" automašīnas, globālās ekonomiskās krīzes dēļ otrdien atsauca savu dalību pasaules autorallija čempionātā (WRC).

"Subaru" kļuva jau par otro autoražotāju, kas atsauc dalību no pasaules autorallija čempionāta, jo pirmdien šādu pašu soli spēra arī Japānas autoražotājs japāņu gigants "Honda".

"Subaru", strādājot ciešā sadarbībā ar britu inženierijas un autosporta uzņēmumu "Prodrive", pasaules rallija elitē bija pārstāvēts 19 gadus. Turpmāk japāņu uzņēmums būs saistāms tikai ar P-WRC un N grupas čempionātu.

Pagājušās sezonas WRC čempionātā "Subaru" komanda, kuru pārstāvēja austrālietis Kriss Atkinsons un norvēģis Peters Solbergs, ar 98 punktiem ieņēma trešo vietu sešu komandu konkurencē, zaudējot vienīgi "Citroen" un "Ford" vienībām.

Savukārt pilotu kopvērtējumā Atkinsons ar 50 punktiem palika piektajā vietā, bet Solbergs ar 48 punktiem ieņēma sesto vietu. Pieckārtējam pasaules čempionam francūzim Sebastjanam Loebam no "Citroen" komandas sezonas noslēgumā bija 122 punkti.

Jau ziņots, ka pirms desmit dienām ekonomiskās krīzes dēļ dalību Pirmās formulas (F-1) čempionātā atsauca cits japāņu gigants "Honda".

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu