Slakteris „Rookie of the Year” (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Šarjahā noslēdzās 2008. gada F1 pasaules čempionāts ātrumlaivām. Latvijas pilots Uvis Slakteris šajā posmā izcīnīja 11. vietu, un ieguva prestižo F1 „Rookie of the Year” titulu, kā 2008. gada redzamākais jaunpienācējs.

28 gadus vecais Uvis ir jaunākais pilots, kurš piedalās F1 pasaules čempionāta sacensībās. Iegūstot „Rookie of the Year” titulu, Uvis ir pierādījis, ka ir spēcīgs konkurents un spēj cīnīties ar F1 pilotu eliti. Uvis piedalījās visos šā gada sezonas 8 posmos, no kuriem sešos veica visu distanci un četros guva punktus, finišējot pirmajā desmitniekā. Iespējams, Uvi gaida „Abu Dhabi” komandas pilota Ahman Al Hameli spožā nākotne, kurš pagājušajā gadā arī bija „Rookie of the Year” titula ieguvējs, un šogad, noslēdzot sezonu, kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā.

Uvis 50 apļus garo distanci finišēja 11. pozīcijā un kopvērtējumā ierindojas 13. vietā. Par sacensību gaitu Uvis komentē: „Šis bija visgrūtākais posms, ko esmu piedzīvojis. Pat Ķīnas gonka, kur kopā bija jānobrauc 60 apļi, nebija tik fiziska smaga. Kopvērtējumā šis ir bijis labs gads, un esmu priecīgs par paveikto.”

Uvja F1 čempionāta komandas „F1 Team Sweden” biedrs zviedrs Jonas Andersson, pēc veiksmīga gada, kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, tikai ar septiņiem punktiem atpaliekot no iepriekšējā gada čempiona soma Sami Selio. Komandu kopvērtējumā „F1 Team Sweden” ierindojas trešajā vietā, un tas ir ļoti labs sasniegums.

Šī pasaules čempiona titula ieguvējs bija zināms jau pagājušonedēļ – amerikānis Jay Price, uzvarot iepriekšējā posmā AAE pilsētā Abu Dhabi, ieguva nepieciešamos punktus, lai pārliecinoši nodrošinātu savu līdera pozīciju. Šis ir pirmais viņa pasaules čempiona tituls, un amerikānis ir priecīgs par šādu brīnišķīgu dāvanu šodienas dzimšanas dienā. Jay Price ir arī Uvja labs draugs un treneris, viņš katru gadu dod padomus un sagatavo Uvi pirms ikgadējā Rīgā notiekošā F2 pasaules čempionāta.

Taču vēl nekas nav galā. Lielā steigā Uvim jākravā mantas un jādodas uz lidostu, lai lidotu uz Malaiziju, kur norisināsies F2 pasaules čempionāta ātrumlaivām pēdējais posms. Saspringtā grafika dēļ Uvis diemžēl nepaspēs uz kvalifikācijas un Speed Record etapiem, taču pa taisno no lidmašīnas kāps laivā, lai startētu Match Race un finālbraucienā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu