Mesi pirmo reizi atzīts par Argentīnas gada sportistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Par Argentīnas gada sportistu pirmo reizi atzīts Spānijas futbola kluba "Barcelona" līderis Lionels Mesi.

2011.gadā Mesi kopā ar "Barcelona" trešo gadu pēc kārtas kļuva par Spānijas čempionu, kā arī triumfēja UEFA Čempionu līgā un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu Pasaules kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā Mesi 55 kluba spēlēs visos turnīros guva 53 vārtus, bet šosezon 26 mačos argentīnietis izcēlies jau 29 reizes.

Savukārt Argentīnas izlases rindās 24 gadus vecais uzbrūkošais pussargs, kurš spēlē arī uzbrucēja pozīcijā, 13 spēlēs guvis četrus vārtus.

Iepriekšējo divu gadu pasaules labākais futbolists Mesi kopā ar savu komandas biedru Ksavi Ernandesu un portugāli Krištianu Ronaldu Madrides kluba "Real" pretendē uz "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" iegūšanu.

"Esmu lepns saņemt šo balvu," izteicies Mesi. "Karjeras laikā jau esmu saņēmis lērumu dažādu atzinību, taču Argentīnā apbalvots esmu ticis pirmo reizi."

Pagājušajā gadā par Argentīnas labāko sportistu tika atzīta lauku hokeja spēlētāja Lusiana Aimara.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu