Van Gāls izjūt spiedienu no titulētā Fergusona puses

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais Anglijas futbola kluba Mančestras «United» galvenais treneris Nīderlandes speciālists Luijs van Gāls izjūt spiedienu no sava titulētā priekšgājēja Aleksa Fergusona puses, taču ir gatavs viņa uzticību attaisnot.

Fergusons Mančestras klubu pēc gandrīz 27 gadu ilga darba pameta 2013.gadā - pēc tam, kad viņš kopā ar komandu kārtējo reizi bija izcīnījis Anglijas premjerlīgas titulu. Pēcāk pie kluba stūres neveiksmīgi stājās Deivids Moizs, bet šovasar galvenā trenera amatu pārņēma van Gāls.

Mančestras vienība šobrīd nav zaudējusi septiņas spēles pēc kārtas, turklāt pa to laiku izcīnījusi sešas uzvaras. Fergusons iepriekš vairākkārt nav slēpis savu atbalstu van Gālam.

«Tas ir fantastiski. Kad ierodies Mančestrā, protams, ceri uz Fergusona atbalstu. Kad viņš to dara, tas izpaužas ne tikai vienā preses konferencē, bet gan kopumā,» izteicās van Gāls. «Viņš manī ir izrādījis lielu ticību, un tas ir vajadzīgs, ja esi Mančestras «United» galvenais treneris.»

«Atbalsts un ticība no tādiem treneriem kā Fergusons ir nepieciešams. Par to esmu ļoti priecīgs, jo tas man palīdz. Tiesa, tas arī uzliek spiedienu, jo viņš tev tic, līdz ar to nepieciešams sasniegt labus rezultātus. Nav viegli uzvarēt premjerlīgas mačus,» pauda van Gāls.

Vairāk nekā 26 gadus ilgā darba laikā Fergusons Mančestras vienību aizveda līdz 13 premjerlīgas čempionu tituliem, pieciem Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausiem, četriem Anglijas Līgas kausiem un diviem UEFA Čempionu līgas tituliem.

Pēc piesardzīgā sezonas sākuma Mančestras «United» ar 17 spēlēs izcīnītiem 32 punktiem Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā ieņem trešo vietu, par desmit punktiem atpaliekot no līderes Londonas «Chelsea».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu