M.Dukurs un Grigorjeva nosaukti par gada labākajiem sportistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par valsts labāko sportistu pasākumā Latvijas «Gada balva sportā 2014» kultūras pilī «Ziemeļblāzma» otrdien nosauca skeletonistu Martinu Dukuru, bet labākās sportistes balvu otro gadu pēc kārtas saņēma cīkstone Anastasija Grigorjeva. Savukārt par populārāko sportistu kļuva autosportists Reinis Nitišs.

Martins Dukurs 2014. gadā kļuva par pieckārtēju Eiropas čempionu, turklāt Vecā kontinenta galvenajās sacensībās viņš uzvarēja piekto reizi pēc kārtas. Siguldas atlēts triumfēja arī Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā un izcīnīja sudraba medaļu Soču olimpiskajās spēlēs. Balvu viņš saņēma no premjeres Laimdotas Straujumas.

M. Dukurs par labāko sportistu tika atzīts arī 2010., 2011. un 2013. gadā.

Tikmēr Grigorjeva jau pērn tika atzīta par labāko sportisti, bet šogad viņa kļuva par Eiropas čempioni, bet pasaules meistarsacīkstēs saņēma bronzas godalgu.

Labākais Latvijas sportists - Martins Dukurs

A video posted by @edgarsgaross on

Balvu kā gada labākā sportiste viņa saņēma no «Swedbank» valdes priekšsēdētāja Māra Mančinska. Balvas ieguvēja sacīja, ka atceroties bērnību viņa nevarēja iedomāties, ka meitene no laukiem būs uz šīs skatuves skaista kleitā un saņems šādu atzinību.

Par labāko treneri atzina Latvijas bobsleja izlases galveno treneri Sandi Prūsi, kura vadībā Oskara Melbārža četrinieka ekipāža (stūmēji - Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga) izcīnīja sudraba godalgu Soču olimpiskajās spēlēs. Tā ir pirmā bobslejistu olimpiskā medaļa kopš Latvijas neatkarības atgūšanas.

Latvijas labākais treneris - Sandis Prūsis

A photo posted by @edgarsgaross on

Vēl uz Latvijas labākā trenera balvu pretendēja nacionālās basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis, skeletona treneris Dainis Dukurs, kamaniņu sporta treneris Jānis Liepa, kā arī Genādija Samoilova un Andra Šmēdiņa tandēms pludmales volejbolā.

Savukārt par labāko komandu individuālajos sporta veidos kļuva bobsleja komanda Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga.

Tikmēr par gada labāko skolotāju nosauca Dmitriju Gorlačevu no Liepājas A. Puškina 2. vidusskolas.

Balvu «Paraugs sportā» ieguvusi pludmales volejboliste Inguna Minusa.

Par Latvijas labāko sporta spēļu komandu atzina nacionālo hokeja valstsvienību. Balvu saņēma leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs, palīdzot mūsu vienībai izcīnīt 8. vietu.

Labākā Latvijas komanda - hokeja izlase. Balvu saņem kapteinis Ozo

A photo posted by @edgarsgaross on

Balvu kā labākais tehnisko sporta veidu sportists ieguva rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs, kurš debijas sezonā izcīnīja 3. vietu pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā prestižākajā SuperCar klasē.

Par gada notikumu Latvijas sportā nosaukts Nāciju motokross Ķegumā. Pasaulē nozīmīgākās motokrosa sacensības septembrī Latvijā notika pateicoties LR valdības atbalstam. Skatītāju tūkstošu ielenktajā trasē norisinājās līdz šim vēl Latvijā neredzētas motokrosa cīņas, kas ir pielīdzināmas olimpiskajām spēlēm – sacentās 34 valstu komandas.

Tikmēr balvu par cīņas gribu ieguva triatlonists Jevgeņijs Birins.

Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu ieguva šī gada Eiropas čempions šķēpmešanā Dmitrijs Silovs.

17 gadus vecā tenisiste Jeļena Ostapenko saņēma gada uzlecošās zvaigznes balvu. Šogad viņa kļuva par prestižā «Grand Slam» turnīra Vimbldonas čempionāta junioru čempioni. Tāpat viņa strauji veic kāpumu WTA sieviešu tenisa reitingā, šogad vairākkārt labojot savu personisko rekordu.

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma bijušais futbola tiesnesis, ilggadējais sporta darbinieks, žurnālists un viens no spilgtākajiem futbola entuziastiem Miķelis Rubenis. Viņu apsveica arī prezidents Andris Bērziņš.

«Gada balvas sportā 2014» noslēguma ceremonijā pavisam tika piešķirtas balvas 16 kategorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu