Haralds Silovs piektais 1500m Nagano

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas pilsētā Nagano notiekošajā ISU Samsung Pasaules kausa IV posmā šorttrekā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs izcīnīja 5. vietu 1500 m distancē.

Šodien ISU Samsung Japānas pasaules kausa pēdējā dienā, tika izspēlētas medaļas1500 m distancē un komandu stafetēs. Haralds startēja 1500m pusfināla skrējienā.

Spraigā cīņā Silovs finišēja trešais. Par cik amerikānis Celsky, viņu apdzenot neatļauti traucēja, tad Haraldu pielaida A finālā skrējienā, kur jāizcīna vieta no pirmās līdz astotai.

(Likums šorttrekā nosaka, ja, sportistu, kurš skrējiena brīdī atrodas kādā no uzvaras nesošām pozīcijām, tas ir pirmā vai otrā pozīcija, cits sportists, apdzenot neatļauti traucē- izgrūž vai nogāž, kā rezultātā tas zaudē šo pozīciju, tad vainīgo sportistu diskvalificē, bet izgrūsto virza uz priekšu nākamajai kārtai.)

Fināla skrējienā startēja astoņi sportisti, pa diviem no Kanādas un Dienvidkorejas, japānis, ķīnietis, krievs un mūsu sportists Haralds Silovs.

Fināla skrējienā izvērtās cīņa starp Kanādas un Korejas sportistiem ,kuri šai skrējienā dominēja. Finišā uzvaru izrāva Korejas pārstāvis Lee Ho Suk. Otro un trešo vietu ieņēma kanādieši Hamelin Charles un Oliver Jean. Cīņā par ceturto vietu Haralds piekāpās japānim Takamido Yuzo.

Vakar jau ziņojām,ka 1000 m distancē Haralds izcīnīja devīto vietu.

Šīs bija pēdējās 2008.gada sacensības šorttrekā mūsu labākajam 22 gadus jaunajam šorttrekistam.

2008.gads Haraldam nesa Eiropas čempiona zelta medaļu 1500m distancē, sudrabu 1000m distancē. Uzvarot 3000 m Superfinālu, uzvaru kopvērtējumā un absolūtā Eiropas čempiona titulu pašmājās Ventspilī. Divas reizes Haralds startējis Pasaules kausu fināla skrējienos. Tika laboti četri Latvijas rekordi šorttrekā un četri Latvijas rekordi klasiskajā ātrslidošanā ,turklāt 3000 m izcils laiks- 31 visu laiku labākais rezultāts pasaulē. Tas liek cerēt par veiksmīgu startu 2009. gada Eiropas čempionātā, kas notiks 16-18. janvārim Itālijas pilsētā Turīnā.

Šodien Haralds dodas atpakaļ uz savu treniņa bāzes vietu Kalgari, Kanāda. Rīgā Silovs un Krievāne ieradīsies 30.decembrī, lai jau pēc četrām dienām dotos uz treniņnometni Dresdenē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu