Silovs 1500 m distancē kvalificējies PK pusfinālam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Japānas pilsētā Nagano sākās ceturtais ISU SAMSUNG Pasaules kausa posms šorttrekā. Latviju pārstāv mūsu labākais šorttrekists Haralds Silovs, kurš startēja 1500 m un 1000 m distancē.

1500 m distancē Haralds Silovs savā priekšskrējienā, paliekot otrais aiz japāņa Takamizo Yuzo, kvalificējās pusfinālam. Pusfināls notiks svētdien.

Pavisam notika septiņi priekšskrējieni ar sešu sportistu piedalīšanos, no kuriem pirmo divu vietu ieguvēji kvalificējas pusfinālam, pārējiem šorttrekistiem svētdien caur cerību skrējieniem tiks dota iespēja izcīnīt vēl divas papildu vietas pusfinālā. Savukārt pusfinālā pirmo divu vietu ieguvēji kvalificēsies A finālam par 1.-6. vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji B finālam par 7.-12. vietu. Distancē dodas 39 sportisti no 16 valstīm. Stundu vēlāk Haralds stājās uz starta līnijas 1000 m distancē. Šai distancē notika desmit priekšskrējieni ar četru šorttrekistu piedalīšanos, kur pirmo divu vietu ieguvēji kvalificējas nākamajai kārtai. Haralds savā skrējienā, paliekot otrais aiz ķīnieša Han Jialang, kvalificējās 1/8 finālam. Par iekļūšanu 1/4 finālā bija jāmērojas spēkiem ar pagājušā gada absolūto pasaules čempionu amerikāni Anton Apollo Ohno, kanādieti Jean Oliver un krievu Jevgeņiju Kozuļinu. Sīvā cīņā Haralds nespēja noturēt līderpozīciju un daudz pieredzējušākie ziemeļamerikāņi viņu apdzina pēdējos apļos, atstājot Haraldu trešajā vietā.

Rīt 1000 m cerību slidojumā Haraldam tiks dota iespēja vēl pacīnīties par iespēju startēt 1/4 finālā.

Kā jau ziņojām, iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas risinājās Ķīnas galvaspilsētā Pekinā (no 28. līdz 30.novembrim), Haralds 1500 m distances pusfinālā izcīnīja piekto vietu, kas deva četrpadsmito vietu distances kopvērtējumā. Par sacensību uzvarētāju kļuva korejietis Is-Baks Sungs. 1000 m distancē Haralds uzrādīja labu laiku, bet tika diskvalificēts par nepareizu apdzīšanu. Pēc sacensībām Haralds dosies atpakaļ uz Kanādu, lai turpinātu treniņus un gatavotos Eiropas čempionātam, kas norisināsies Turīnā, Itālijā (16.-18.01.09.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu