Ekonomiskās krīzes dēļ "Honda" pamet F-1 sacīkstes (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sarežģīto ekonomisko apstākļu dēļ Japānas otrais lielākais autoražotājs "Honda Motor Co." izstājas no Pirmās formulas (F-1) sacīkstēm.

Par šādu lēmumu piektdien preses konferencē Tokijā paziņoja kompānijas vadītājs Rakeo Fukui.

"Honda", kas pasaules prestižāko autosacīkšu čempionātā piedalījās kopš 1964.gada, arī neplāno turpināt piegādāt dzinējus F-1 automašīnām.

"Šī ir pilnīga izstāšanās, un sāksim jaunu lapu," izteicās Fukui. "Domāju, ka nākotne parādīs mūsu lēmuma pareizību. Šis ir smags lēmums, kuru strauji nācās pieņemt globālo problēmu auto industrijā dēļ."

"Honda" tuvākajā laikā tiksies ar komandas darbiniekiem, lai apspriestu nākotni. Nav izslēgts, ka komandu pirms čempionāta sākuma martā vēl paspēs pārdot, un tad tā nākamajā sezonā tomēr varētu startēt.

Savā vēsturē "Hondas" komanda uzvarēja trijos "Grand Prix" posmos, no kuriem par pēdējo panākumu kļuva Džensona Batona 2006.gadā izcīnītā uzvara Ungārijas "Grand Prix" izcīņā.

Pagājušajā sezonā komanda ar 14 izcīnītajiem punktiem finišēja devītajā vietā Konstruktoru kausa izcīņā un par labāko rezultātu kļuva Rubensa Barikello izcīnītā trešā vieta Silverstonas posmā.

"Hondas" komanda no F-1 čempionāta ir izstājusies arī iepriekš. Pirmo reizi tā šo sporta veidu pameta 1968.gadā, kad koncentrējās uz automašīnu ražošanu. No 1983. līdz 1992.gadam "Honda" atgriezās kā dzinēju piegādātājs, tomēr izmaiņas noteikumos un aizliegums izmantot turbo sistēmas komandai atkal lika čempionātu pamest.

2000.gadā "Honda" sadarbībā ar BAR komandu atgriezās F-1, izgatavojot tai dzinējus, bet, sākot ar 2006.gadu, japāņu uzņēmums pārņēma pilnīgu kontroli pār vienību.

Kā jau ziņots, Japānas otrais lielākais autoražotājs "Honda Motor Co." iekšzemes rūpnīcās līdz janvāra beigām plāno likvidēt 760 pagaidu darba vietas, teikts ceturtdien izplatītajā kompānijas paziņojumā.

Darbinieku atlaišanu kompānijas pārstāvji galvenokārt skaidroja ar pieprasījuma kritumu Ziemeļamerikas un Eiropas tirgos.

Kompānijas "Honda" prezidents Takeo Fukui norādīja, ka neizslēdz iespēju nākošgad veikt vēl vairākas darbavietu likvidēšanas.

Viņš arī piebilda, ka kompānijai var nākties vēl vairāk samazināt ražošanas apjomu.

Japānas autoražotāji pēdējo gadu laikā ir piedzīvojuši strauju izaugsmi, taču arī tie nav bijuši pasargāti no pasaules ekonomikas lejupslīdes negatīvās ietekmes, lai arī viņi šobrīd atrodas krietni labākā stāvoklī nekā konkurenti ASV.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu