Hiršers un Gērgla uzvar Pasaules kausa sacensībās kalnu slēpošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs Marsels Hiršers no Austrijas un austriete Elizabete Gērgla svētdien uzvarēja Pasaules kausa sacensībās.

Hiršers bija labākais milzu slaloma sacensībās Itālijā, gūstot ceturto panākumu sezonā. Stabili veicot abus braucienus, Hiršers tuvāko sekotāju amerikāni Tedu Ligetiju apsteidza par 1,45 sekundēm.

Savukārt vēl par 0,03 sekundēm atpalika Francijas pārstāvis Tomā Fanarā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 12 sacīkstēm līderpozīcijā ar 610 punktiem joprojām ir norvēģu slaloma speciālists Hjētils Jansruds, kurš šoreiz ieņēma 14.vietu. Viņam ar 540 punktiem seko Hiršers, bet trešais ar 345 punktiem ir itālis Dominiks Parizs, kurš šoreiz nestartēja.

Tikmēr dāmas Francijā sacentās supergigantā, uzvaru gūstot Gērglai, bet izstājoties slavenajai amerikāņu sportistei Lindsijai Vonai, kura neizmantoja iespēju kļūt par visu laiku titulētāko kalnu slēpotāju.

Finišā Gērgla par 0,05 sekundēm apsteidza savu tautieti, iepriekšējās sezonas Pasaules kausa ieguvēju Annu Fenningeri. Savukārt vēl par 0,08 sekundēm lēnāka bija slovēniete Tīna Maze.

Kā zināms, Vona sestdien uzvarēja nobrauciena sacensībās, gūstot savu 61.uzvaru karjerā. Pašlaik rekordiste ir austriete Annemarija Mozere-Prella, kura laikā no 1969. līdz 1980.gadam izcīnīja 62 uzvaras.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 11 sacīkstēm stabila līdere ar 656 punktiem ir Maze, viņai ar 407 punktiem seko Fenningere, bet trešā ar 312 punktiem ir Vona.

Pasaules kausa sezona ilgs līdz martam, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu