Pasniegtas Gada balvas paralimpiskajā sportā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 29. novembrī, svinīgā ceremonijā Melngalvju namā Latvijas Paralimpiskā komiteja pasniedza Samsung Gada balvas paralimpiskajā sportā. Pavisam bija izvirzīti 60 pretendenti 12 nominācijās, kurās tiks pasniegti apbalvojumi par izciliem sportiskajiem sasniegumiem aizvadītajā gadā.

Jau otro gadu Melngalvju namā pucējās Latvijas invalīdu sporta pārstāvji un viņu atbalstītāji, lai noskaidrotu aizvadītā gada labākos sportistus. Šīs gads ir īpašs, jo šogad Latvijas paralimpieši aizstāvēja Latvijas vārdu ne tikai vietējās sacensībās, bet arī Paralimpiskajās sporta spēlēs Pekinā. Tajās tika izcīnītas vairākas nozīmīgas uzvaras, tādas kā - Aigars Apiņa izcīnītais paralimpiskā čempiona tituls diska mešanā un sudraba godalga lodes grūšanā, kā arī Edgara Berga sudraba medaļa lodes grūšanā. Kopumā tika parādīts labs sniegums, kas ļāva Latvijas vienībai ieņemt 79. vietu 147. valstu konkurencē.

„No sportistu, treneru, medicīnas komandas, organizatoru un labvēļu puses ir ieguldīts milzīgs darbs, lai mēs šodien varētu lepoties ar šiem sasniegumiem. Tas mums ir nesis visaugstākā kaluma dārgmetālu Paralimpiskajā sportā – Paralimpisko spēļu zelta medaļu Pekinā. Zvaigznes un zvaigznītes no Latvijas ir iemirdzējušās pie Paralimpiskā sporta debesīm ne tikai Latvijā, bet arī visā Pasaulē,” stāsta Valdis Nagobads, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidents Samsung Electronics Baltics IT biznesa menedžeris Suk Il Lims atzina: „Latvija var lepoties ar saviem sportistiem, kas ar nepārspējamu degsmi un gribasspēku sasniedz pasaules līmeņa rezultātus un nebeidz pārsteigt. Tāpat arī ir patiess prieks redzēt Latvijas sporta vispusīgo attīstību, jo arī Latvijas paralimpiskā vienība var vienlīdzīgi mēroties spēkiem ar pasaules lielvalstu sportistiem un pat pārspēt tos. Es vēlos aicināt visus Latvijas sporta līdzjutējus neaizmirst, ka Latvijā ir arī paralimpiskais sports un pie tam tas ir labi attīstīts un perspektīvām bagāts.”

Samsung Gada balvas paralimpiskajā sportā laureāti:

1. Gada notikums

Latvijas ratiņbasketbola sporta federācijas (LRBSF) kauss Cēsīs

2. Par cīņas gribu

Liene Gruzīte – Paralimpiskajās spēlēs Pekinā startēja trijās disciplīnās 24 stundu laikā.

3. Gada debitants

Jānis Plotnieks – peldēšana, kandidēja startam Paralimpiskajās spēlēs.

4. Par ieguldījumu invalīdu sportā

Imants Kaluga - diemžēl Imants vairs nav mūsu vidū un tagad organizē sportu citā pasaulē, viņa neizsīkstošā enerģija, darba tikums, organizatora spējas bija par pamatu invalīdu sociālā un sporta centra izveidei Medņevā. Viņš bija aktīvs ratiņbasketbolists, LRBSF valdes loceklis.

5. Gada Sporta Klubs

ISK Cerība – invalīdu sporta klubs ar 15 gadu pieredzi, apvieno sportojošos invalīdus no Jelgavas, Jelgavas rajona un citiem Latvijas novadiem. Latvijas nacionālajā vieglatlētikas izlasē ir četri šī kluba dalībnieki.

6. Gada treneris

Aldis Šūpulnieks - Pekinas paralimpiskā čempiona Aigara Apiņa treneris.

7. Gada sporta skolotājs

Vladimirs Priede – Strazdumuižas skolas sporta skolotājs un paralimpieša Kaspara Biezā (džudo) treneris.

8. Gada komanda

Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlase – pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē sporta spēļu komanda piedalījās Paralimpiskajās spēlēs.

9. Aktīvākā sporta federācija Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija

10. Gada sportiste Ināra Barkāne – Paralimpiskās spēles sēdvolejbolā, Latvijas izlases kapteine.

11. Gada sportists

Aigars Apinis – Paralimpiskais čempions un sudraba medaļas ieguvējs Pekinā.

12. Gada sporta veids

Vieglatlētika Kompānija Samsung kā oficiālais Olimpisko spēļu partneris šogad uzsāka ciešu sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju. Kā pirmais solis šīs sadarbības īstenošanā bija Samsung tehnikas komplektu dāvinājums Latvijas Paralimpiskajai komitejai, lai tās sportistiem treniņu procesā būtu iespēja izmantot jaunāko tehnoloģiju sniegtās priekšrocības. Komplektos ietilpst TV ekrāns, video kamera un DVD atskaņotājs. Sadarbību tika turpināta arī visa gada garumā, pasniedzot Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā. Šogad pirmo gadu ar sporta portāla eSports.lv atbalstu sporta līdzjutējiem tika sniegta iespēja piedalīties laureāta noteikšanā vienai no nominācijām. No 28. oktobra līdz 4. novembrim portālā eSports.lv bija pieejams katra nominanta apraksts, un ikvienam bija iespēja izvēlēties savu favorītu nominācijā Par cīņas gribu.Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā informatīvi atbalsta eSports.lv un žurnāls Sports.

Aizvadītā gada ievērojamākie sasniegumi: Latvijas sportisti godam pārstāvēja mūsu valsti starptautiskās sacensībās, kā arī organizēja gan Latvijas čempionātus, gan starptautiskos turnīros. Neskaitot veiksmīgo dalību Paralimpiskajās spēlēs, Latvijas Invalīdu sporta federācija šogad organizēja ziemas un vasaras Latvijas čempionātus vieglatlētikā, kā arī 25. Starptautisko atklāto Rīgas čempionātu, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma, pateicoties augstajam sacensību organizācijas līmenim, piesaistīja vieglatlētus arī no ārvalstīm. Gatavojoties Paralimpiskajām spēlēm, Latvijas sportisti ar panākumiem ir piedalījušies Vācijas un

Lielbritānijas atklātajos čempionātos. Savu lielisko sagatavotību parādīja Latvijas izlase stājhokejā, kas Pasaules čempionātā ASV izcīnīja trešo vietu.

Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlases augstākais sasniegums šogad bija dalība Paralimpiskajās spēlēs, kur tika izcīnīta 7. vieta. Cīņā par Paralimpisko spēļu ceļazīmi tika pārspētas Krievijas un Vācijas izlases. Tas ir pirmais gadījums, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, kad Latvijas sporta spēļu komanda iegūst ceļazīmi uz Paralimpiskajām spēlēm. Sieviešu izlase piedalījās arī Pirmā Pasaules starpkontinentālā kausa izcīņā Ēģiptē, kā arī starptautiskos turnīros Nīderlandē, Somijā, Lietuvā, Krievijā un treniņnometnē Ukrainā.

Latvijas ratiņbasketbola čempionātā piedalījās sešas komandas un turnīrs norisinājās astoņās Latvijas pilsētās, tādējādi popularizējot visiecienītāko invalīdu sporta spēļu veidu. Latvijas izlase piedalījās arī starptautiskās sacensībās – Eiropas kausa izcīņā Beļģijā, turnīros Krievijā, Lietuvā un Spānijā. Šosezon Itālijas profesionālajos ratiņbasketbola klubos sezonu uzsāks jau pieci

Latvijas sportisti. Latvijas poverliftinga pārstāvis Aigars Višņevskis Paralimpiskajās spēlēs izcīnīja 9. vietu. Kā arī regulāri piedalījās Latvijā rīkotajās sacensībās. Baltijas valstu vienīgais sportists loka šaušanā Gints Jonasts gada garumā vienlīdzīgi mērojās spēkiem ar šī sporta veida pārstāvjiem meistaru grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu