Rīgas ASK un "Barons/LMT" šodien sāk cīņu Eirokausos (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien Eiropas kausa turnīrā basketbolā cīņu sāks abi labākie Latvijas klubi “Barons/LMT” un Rīgas “ASK”. “Baroni” savā laukumā tiksies ar spēcīgo Maskavas “Dinamo”, bet “armijnieki” izbraukumā spēkiem mērosies ar Francijas Roānas "Chorale".

Latvijas čempioni “Barons/LMT” spēles sāks plkst. 20.15 "Arēnā Rīga", maču tiešraidē translēs LTV7 kanālā.

Maskavas “Dinamo” komandas galvenais treneris Deivids Blats, kurš ir arī Krievijas valstsvienības vadītājs, uz Rīgu atvedis savus labākos spēkus un ir gatavs cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru.

Krievijas superlīgā “Dinamo” pagaidām ir peidzīvojusi vienu zaudējumu un izcīnījusi četras uzvaras, kas turnīra tabulā dod trešo pozīciju.

Bez Maskavas “Dinamo” un “Barons/LMT” komandām B apakšgrupā vēl startē Kazaņas "Unics" no Krievijas un Bulgārijas komanda Sofijas "Lukoil Academic".

Latvijas čempioni vietu grupu turnīrā bija nodrošinājuši, izcīnot uzvaru Latvijas meistarsacīkstēs, savukārt Rīgas “ASK” līdz pamatturnīram nokļuva caur kvalifikācijas mačiem. LBL vicečempioni pirmajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā pārspēja Francijas klubu "Cholet Basket", bet izšķirīgajā sērijā par iekļūšanu pamatsacensībās pieveica Spānijas vienību "Cajasol". Pēc šīs neveiksmes no amata atkāpās "Cajasol" komandas galvenais treneris Manels Koma, kura vietu tagad ieņēmis Pedro Martinezs.

Uz Franciju ar komandu nav devies viens no līderiem Rikardo Māršs, kuram ir pleca trauma, un nav skaidrības par Sanda Valtera piedalīšanos. Komandas kaptenis ārstē sastiepto muskuli, kuru savainoja mačā pret “Barons/LMT”.

Spēles sākums plkst. 21.30.

Francijas čempionātā Roānas "Chorale" ar piecām uzvarām un trīs zaudējumiem atrodas septītajā vietā 16 komandu konkurencē.

A apakšgrupā bez Rīgas “ASK” un Roānas "Chorale" komandām vēl startē Horvātijas Zagrebas "Zadar" un Atēnu "Maroussi" no Grieķijas.

Eiropas kausa pamatturnīrā piedalīsies 32 komandas, kas salozētas astoņās grupās pa četrām, aizvadot divu apļu turnīru. Mači notiks no 25. novembra līdz 13. janvārim.

Katras grupas divas labākās vienības iekļūs turnīra nākamajā kārtā, kur komandas būs sadalītas četrās grupās pa četrām katrā. Grupu divi labākie klubi iekļūs turnīra "Final Eight", kurš norisināsies no 9. līdz 12. aprīlim.

Vakar turnīra atklāšanas spēlē Viļņas "Lietuvos rytas" savā laukumā ar 95:74 (24:13, 28:23, 18:20, 25:18) pieveica Lionas "Asvel" no Francijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu