ASV peldēšanas izlase Zikas vīrusa dēļ atceļ treniņnometni Puertoriko

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

ASV peldēšanas izlase Zikas vīrusa dēļ pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm plānoto treniņnometni pārcēlusi no Puertoriko uz savu dzimteni. ASV veselības aprūpes iestādes pēta simtiem aizdomīgus saslimšanas gadījumus, kas nav skāruši ASV kontinentālo daļu, bet izplatījušas Karību salu austrumos. Tagad nometne, kas paredzēta jūlijā, norisināsies 1996.gada olimpisko spēļu mājvietā Atlantā, Džordžijas štatā.

Zikas vīruss pirmoreiz tika konstatēts 1947.gadā Āfrikā, bet tika uzskatīts par relatīvi vieglu slimību, līdz pērn tika paziņots par tā pašreizējo uzliesmojumu Latīņamerikā.

«Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, mēs rūpīgi uzraugām visu ar Zikas vīrusu notiekošo. Saskaņā ar slimību kontroles un profilakses centru sniegto informāciju, kā arī zinātnieku ieteikumiem, Puertoriko mūsu sportistus varētu apdraudēt Zikas vīruss. Tāpat mēs informēsim Olimpiskās komandas locekļus par vīrusu un piedāvāsim papildlīdzekļus, kas, atrodoties Riodežaneiro, samazinās odu kodumu risku,» raksta peldēšanas komandas vadītājs Frenks Bušs.

Biežākie Zikas vīrusa slimības simptomi ir drudzis, izsitumi, locītavu sāpes, iekaisušas acis, var būt arī galvassāpes, acu sāpes, vemšana un neiroloģiskas komplikācijas. Simptomi ilgst no dažām dienām līdz nedēļai. Smagas slimības formas gadījumā nepieciešama hospitalizācija.

Zikas vīruss var izraisīt mikrocefāliju un citus smagus jaundzimušo smadzeņu defektus. Tas tiek vainots vairāk nekā 1200 jaundzimušo mikrocefālijas un deformētu smadzeņu gadījumos, kas kopš pērnā gada reģistrēti šī gada olimpisko spēļu mājvietā Brazīlijā.

Pret Zikas vīrusu līdz šim nav izstrādāta vakcīna vai zāles, un Pasaules Veselības organizācija (PVO) norādījusi, ka vakcīnas izstrādāšanai, visticamāk, būtu nepieciešams vismaz gads.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu