KHL pēc šīs sezonas plāno pārskatīt līgas dalībnieku sastāvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība pēc šīs sezonas plāno pārskatīt līgas dalībnieku sastāvu, vērtējot, vai visi tās klubi ir cienīgi turnīrā piedalīties, pēc divu dienu ilgās tikšanās ar klubu vadītājiem medijiem ceturtdien paziņoja jaunais KHL prezidents Dmitrijs Černišenko.

Trešdien un ceturtdien Sočos risinājās pirmā KHL klubu vadītāju kopīgā tikšanās ar jauno līgas prezidentu Černišenko, kurā tika lemts par virkni svarīgu jautājumu. Tiesa, par nekādu tūlītēju radikālu soļu speršanu netika izlemts.

«Klubiem ir jādarbojas saskaņā ar līgas izvirzīto reglamentu un jāpilda visi tā nosacījumi. Mums ir informācija, ka ne visi klubi pašlaik pilda reglamenta punktus,» izteicies Černišenko. «Neizslēdzu, ka pēc sezonas mēs situāciju izvērtēsim un daudz stingrāk attieksimies pret to, kuriem klubiem jāpiedalās nākamās sezonas turnīrā.»

Tikšanās laikā KHL vadība un tajā spēlējošo klubu vadītāji vienojās neindeksēt līgas hokejistu algas laikā, kad milzu krīzi piedzīvo rublis. Klubu vadītāji par hokejistu algu neindeksēšanu izlēmuši vienbalsīgi, parakstot attiecīgu nolikuma punktu. Tajā ietverta noruna, ka visi līgas klubi attiecībā uz spēlētāju algu finanšu politiku rīkosies vienādi un bez izņēmumiem.

KHL spēlējošo Krievijas klubu hokejistu līgumi ir piesaistīti rublim, kamēr, piemēram, Latvijas klubā Rīgas «Dinamo» algas ir piesaistītas eiro.

Šāds lēmums liegs atkārtoties situācijai, kāda bija ar somu vārtsargu Miko Koskinenu. Pēc tam, kad viņš pauda neapmierinātību ar faktu, ka pēc viņa algas pārveidošanas uz eiro sportista atalgojums jūtami sarūk, hokejists no Novosibirskas «Sibirj» komandas tika aizmainīts uz Maskavas CSKA, kas piekrita veikt viņa algas indeksāciju.

Tāpat lemts, ka pašreizējie līgas klubu līgumi ar saviem spēlētājiem līdz šīs sezonas beigām netiks pārskatīti. Sezona turpināsies saskaņā ar iepriekš nolīgtajām līgumattiecībām. Arī līgas klubu algu griestos šosezon nekādas izmaiņas netiks ieviestas.

Černišenko uzsver, ka šajā sarežģītajā laikā līgas finansiālā situācija ir «veiksmīga, bet sezona turpināsies un noslēgsies pēc plāna». Viņš paudis, ka uz Krievijā valdošo ekonomisko situāciju līga skatās mierīgi.

Tāpat sanāksmē izteikts ierosinājums līdz ar 2015./2016.gada sezonu veikt nopietnas reformas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), to pārveidojot par KHL klubu jauniešu komandu turnīru. Tajā līdz ar to varētu startēt tikai komandas, kas pārstāv attiecīgo KHL klubu sistēmu.

MHL vadītājs Dmitrijs Jefimovs izteicies, ka šajā jautājumā nav pieņemti nekādi svarīgi lēmumi. Viņš apstiprinājis, ka sanāksmē runāts par nepieciešamību samazināt līgā startējošo komandu skaitu.

Līdzīga pārstrukturizēšana varētu skart Krievijas Augstāko hokeja līgu (VHL), kas kļūtu par KHL fārmklubiem.

Kā zināms, MHL turnīrā startē Latvijas komanda «Rīga», kas ietilpst Rīgas «Dinamo» sistēmā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu