Trilleris “Pārgaujas” gaumē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vai florbola spēlē ir iespējams gūt trīs vārtus mazākumā spēles pēdējās pusminūtes laikā? Lai cik tas šķistu nereāli, tomēr tas ir iespējams!

Tieši tā notika “Hipolīzinga” florbola Virslīgas kārtas centrālajā spēlē starp turnīra lejasgala komandām Stalbes “Pārgauju” un “Valmieru”. Jau ar pirmajām spēles minūtēm bija skaidrs, ka vārtu šajā mačā netrūks. Spēlējot atklātu florbolu, mazajā Stalbes laukumā bīstami momenti abu komandu izpildījumā sekoja cits citam. Jau spēles piektajā minūtē rezultāts bija 2:2, bet pirmajai trešdaļai noslēdzoties - 4:4. Otrā trešdaļa aizritēja salīdzinoši mierīgi (katra komanda guva “tikai” trīs vārtus), taču pēdējā trešdaļā vārti tika gūti bez apstājas. Tā 52. minūtē ar 11:10 vadībā bija valmierieši, taču neticamākais vēl bija tikai priekšā. Stalbēnieši, gūstot četrus vārtus pēc kārtas, veica izrāvienu 14:11, turklāt minūti un 23 sekundes pirms pamatlaika beigām valmierieši nonāca skaitliskajā mazākumā. Par pārkāpumu uz “Valmieras” vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru gan mājinieku spēles varonis Lauris Ābols (6 vārti un 6 piespēles!) netrāpīja. Tikai 22 sekundes līdz spēles beigām Jānis Peičs mazākumā rezultāta starpību samazināja līdz 12:14, pēc 11 sekundēm Peičs guva vēl vienus vārtus. Līdz spēles beigām vairs tikai 11 sekundes. Kad līdz spēles beigām atlikušas četras sekundes, valmieriešiem bumbiņa jāizspēlē no savas aizsardzības zonas. Māra Rozenbaha tāla piespēle pāri visam laukumam sasniedza krievu leģionāru Romānu Družiņinski, kurš, stāvot ar muguru pret vārtiem, sit un paveic neticamo – 14:14. Spēles papildlaikā stalbēnieši tomēr spēja izraut sev tik vajadzīgo uzvaru.

Tikmēr daudz rāmāk aizritēja spēles Talsos un Kocēnos. Talsinieki ar 11:3 pārliecinoši pieveica “FK Bauska”, savukārt “Rubene” savās mājās ar 7:3 apspēlēja “Ķekavu”. Ne tik viegli klājās turnīra līderiem “Cel Tik/Lekrings”, kas tikai pēdējā trešdaļā spēja uzlauzt “ASK/Lielvārde” pretestību – 6:5.

Pēc šīs kārtas Latvijas florbola čempionātā iestāsies pārtraukums, kas saistīts ar decembra sākumā gaidāmo pasaules čempionātu. Gatavojoties tam, Latvijas vīriešu izlase šīs nedēļas nogalē Kocēnos aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Somijas augstākās līgas klubu “Nokian KrP”.

Hipolīzings florbola Virslīga Pārgauja – FK Valmiera 15:14 (4:4 3:3 7:7 1:0) Talsi – FK Bauska 11:3 (4:1 2:0 5:2) Rubene – Ķekava 7:3 (3:2 1:0 3:1) Cel Tik/Lekrings – ASK/Lielvārde 6:5 (1:0 2:2 3:3)

Latvijas vīriešu izlases pārbaudes spēles ar Somijas klubu “Nokian KrP” 29.11. pulksten 16.00 Kocēnos 30.11. pulksten 12.00 Kocēnos

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu