Piedāvā palīdzību jaunatnes basketbola problēmu risināšai (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) pārstāvji 2008.gada 20.novembrī, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, piedāvāja risinājumus jaunatnes sporta treneru atalgojuma sistēmas sakārtošanai.

LBS prezidents Ojārs Kehris, ģenerālsekretārs Edgars Jaunups un Swedbank Jaunatnes basketbola līgas direktore Anitra Eiklone ministri un IZM valsts sekretāra vietnieku sporta jautājumos Edgaru Šnepu iepazīstināja ar LBS veikto jaunatnes basketbola auditu. Par galvenajām problēmām jaunatnes sportā LBS uzskata nesakārtoto treneru darba apmaksas sistēmu un sadrumstaloto administratīvo pārraudzību. Šobrīd treneri strādā vairākās darba vietās, vairākas slodzes, tāpēc ir jārada tāda darba apmaksas sistēma, kas motivētu treneri strādāt tikai ar divām mācību treniņu grupām. Tas savukārt celtu darba kvalitāti un radītu iespējas treneriem papildus mācīties, apmeklējot kursus un seminārus.

LBS aicināja ministriju veikt grozījumus MK noteikumos, kas regulē pedagogu darba samaksas kārtību, nosakot treneru darba slodzi 40 stundas nedēļā, paredzot treneriem piemaksas par darbu brīvdienās, kad notiek sacensības, par individuālo darbu un darba kvalitāti, kā arī nodrošināt darba samaksu sporta klubos strādājošajiem treneriem. LBS informēja ministri, ka Swedbank Jaunatnes basketbola līgas čempionātā startē arī privātās sporta izglītības iestādes un sporta klubi un ir būtiski, lai atalgojumu saņemtu visi treneri, kas strādā ar bērniem un jauniešiem.

Apzinoties radušos ekonomisko situāciju valstī, LBS aicināja IZM pārdomāt nepieciešamību veikt sporta skolu darbības izvērtēšanu un optimizāciju, lai efektīvāk izvērtētu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu jaunatnes sportā. Tāpat LBS informēja atbildīgos ministrijas darbiniekus par uzsāktajām aktivitātēm, tiekoties pašvaldībās, kur arī tiek pārrunāti iepriekš minētie jautājumi un gūts atbalsts. LBS arī izteica gatavību iesaistīties darba grupās, kas saistītas ar jaunatnes sporta sistēmas sakārtošanu un pilnveidi.

Ministre Tatjana Koķe pauda skaidru atbalstu izstrādātajiem priekšlikumiem un izteica gatavību sadarboties ar LBS, izvērtējot piedāvātos risinājumus gan juridiski, gan finansiāli. Tāpat tikšanās laikā puses vienojās, ka šāda basketbola sistēmas sakārtošana kļūs par pilotprojektu un veiksmīgas realizācijas gadījumā līdzīgu modeli izmantos sakārtojot arī pārējo sporta veidu treneru atalgojuma sistēmu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu