«Ventspils» basketbolisti Četmena atvadu mačā ar zaudējumu noslēdz Eiropas kausa sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas čempionvienība «Ventspils» trešdien Eiropas kausa sezonu noslēdza ar zaudējumu, neizteiksmīgā mačā savā laukumā ar 51:58 (13:11, 10:16, 16:12, 12:19) piekāpjoties Polijas klubam Zelona Guras «Stelmet», kas arī cerības sasniegt sacensību otro posmu jau bija zaudējis.

Jau pirms šī mača bija zināms, ka pieredzējušajam «Ventspils» leģionāram Mairam Četmenam šī spēle būs pēdējā profesionālajā karjerā.

«Ventspils» labā 16 punktus iemeta Akselis Vairogs, kamēr 13 punktus guva Četmens, būdami vienīgie komandā, kuri sasnieguši desmit punktu robežu.

Abu komandu duelis iesākās mazrezultatīvi, taču pirmos četru punktus guva viesi no Zelona Guras. «Ventspils» komanda gan šo deficītu likvidēja, un spēja arī panākt vadību, pirmās ceturtdaļas izskaņā izvirzoties vadībā ar 13:10. Otrās ceturkšņa ievadā mājiniekiem savu pārsvaru izdevās palielināt vēl par diviem punktiem, taču turpmākajās minūtēs «Stelmet» basketbolisti zaudēto atguva, turklāt pirmo puslaiku noslēdza jau ar četru punktu pārsvaru - 27:23.

Ļoti mazrezultatīvā mačā «Ventspils» otrā puslaika sākumā atradās iedzinējos ar dažiem punktiem, bet 28.minūtē pēc Akseļa Vairoga tālmetiena izvirzījās vadībā ar 36:35. Pēc tam ventspilniekiem vadību atgūt tā arī neizdevās, turklāt Polijas kluba basketbolisti nedaudz vairāk kā četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca jau deviņu punktu pārsvaru (51:42). Līdz spēles izskaņai «Ventspils» tā arī nespēja atgūties.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 12.novembrī, kad «Ventspils» izbraukumā uzvarēja ar 79:69, taču pēc tam Latvijas pārstāvei turnīrā sekojusi piecu zaudējumu sērija.

Šis mačs bija arī kā labdarības pasākums, kurā tiks vākti līdzekļi pirmā kluba trenera un ilggadēja sporta skolas «Spars» pedagoga Raita Silarāja rehabilitācijai. Silarājs rudenī pārcieta insultu, kas bija jau otrais viena gada laikā, atstājot smagas sekas un pasliktinot viņa veselības stāvokli. Viņa meita Kristīne Silarāja, kura ir Latvijas sieviešu basketbola izlases un «Cēsu» komandas spēlētāja, stāsta, ka ģimene visvairāk vēlētos Raiti redzēt Vaivaru sanatorijā. Tomēr, lai tur nokļūtu, nepieciešams laiks, kura Raitim nav daudz, jo rehabilitācija pēc šādas saslimšanas jāuzsāk nekavējoties, tāpat arī nepieciešami ievērojami naudas līdzekļi. Visu saziedoto naudu ģimene vispirms iztērēs šai rehabilitācijai, kā arī lai iegādātos trenažieri.

Citās šīs grupas spēlēs šodien Podgoricas «Budučnost Voli» no Melnkalnes uzņem Grieķijas klubu Saloniku PAOK, bet Karšijakas «Pinar» basketbolisti no Turcijas savā laukumā spēkojas ar Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» no Krievijas.

Jau iepriekš bija zināmas visas četras komandas, kas no F apakšgrupas sasniegs nākamo posmu - «Lokomotiv-Kubaņ», kas cīnās ar deviņām uzvarām tikpat mačos, «Pinar», kuras kontā seši panākumi, piecas uzvaras izcīnījusi PAOK vienība, kā arī «Budučnost Voli», kuras kontā ir trīs panākumi. «Ventspils» tikmēr ar divām uzvarām desmit spēlēs palika pēdējie - sestie -, pēdējā kārtā priekšā palaižot «Stelmet» vienību.

«Ventspils» komandai šajā turnīrā nebija izvirzīts konkrēts uzdevums, jo Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā tā atgriezusies pēc sešu gadu pārtraukuma, iepriekšējās sezonās regulāri startējot Eiropas Izaicinājuma kausā.

«Ventspils» komanda Eiropas kausam kvalificējās kā iepriekšējās sezonas Latvijas čempione, bet «VEF Rīga» saņēma īpašo uzaicinājumu uz ULEB Eirolīgas kvalifikāciju, ko nespēja pārvarēt, un automātiski saņēma vietu Eiropas kausā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu