Veikbords reizi nedēļā kā pārslēgšanās uz citu realitāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Dēļotājiem, lasi snovbordistiem, jau labu laiku Latvijā ir plaši pieejama siltāka laika alternatīva, proti, radnieciskā vasaras versija uz ūdens - veikbords. Patiesībā jau abi sporta veidi (šajā gadījumā aktīvā atpūta) notiek uz ūdens, atšķirība ir konsistencē. Līdz ar siltākas temperatūras iestāšanos veikbordisti sarosās, kabeļi kļūst noslogotāki. Ar Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBalic» korporatīvo komunikāciju viceprezidentu Jāni Vanagu atklājām sezonu lidostas teritorijā esošajā «WakeYou» veikborda parkā.

Jāni Vanagu veikbords aizrāva pirms apmēram trim gadiem, kad viņu uz pavisam netālu no darbavietas esošo veikparku «aizvilka» bijusī kolēģe. Kopš tā laika vismaz vienreiz nedēļā viņš tam cenšas izbrīvēt laiku un veikbords ir kļuvis par Jāņa sirdslietu, reizē atslodzi no darba dienas steigas un vienkārši feinu laika pavadīšanas veidu.

«Piektdienās pa tiešo no biroja darba apģērbā varu pāris minūšu laikā jau būt gatavs aktīvai atpūtai. Brīvdienas var sākties.

Ūdens un izkustēšanās ļauj izcili pārslēgties uz brīvdienu režīmu,» pastāstīja Jānis Vanags.

Saule, lietus, vējš. Lai kāds arī būtu laiks aiz loga, veikošanai šķēršļu nebūs. Vismaz laikapstākļu kaprīzes to nespēs ietekmēt.

«Veikbordā man absolūti nav nekādu ambīciju vai mērķu – tas ir vienkārši veids, kā zibenīgi pārslēgties uz citu realitāti un tādējādi ļoti labi atpūsties.

Papildus tam ikdienā nodarbojos ar skriešanu, savukārt kopā ar bērniem esam iecienījuši velobraukšanu un laivošanu,» sacīja Jānis Vanags.

Raugoties no malas, nepateiksi, ka viņš pirmo reizi uz dēļa uzkāpis pirms aptuveni trim gadiem. Veikparkā aiz kabeļa jūtas komfortabli, demonstrē trikus uz rampas, izmanto jau pirmo iespēju līdz ar sezonas sākšanos. Pret sevi viņš ir kritisks, kas rezultējas meistarības progresijā.

«Lai arī nodarbojos ar veikbordu atpūtas režīmā, ļoti priecājos, ka netālajā Mārupes veikborda parkā sezonu varu sākt jau februārī, martā, savukārt «WakeYou» lidostā sezona beidzas ap Ziemassvētkiem.

Atspirdzinošais laiks agri pavasarī un vēlu rudenī kombinācijā ar peldi bez hidrotērpa ir arī labs veids, kā Latvijas klimatā pārstāt uztraukties par saaukstēšanos, – tā vienkārši vairs nedraud,» teica Jānis.

Veikparkam ir lieliska ģeogrāfiskā atrašanās pozīcija. Rīdziniekiem tas sasniedzams dažu desmitu minūšu laikā, turklāt ļoti pateicīgs ir fons. Ik pēc dažām minūtēm no trases iespējams vērot lidmašīnu pacelšanos, nosēšanos. Kuriem aviācija sirdij tuva, papildu iespēja noķert šo estētiku.

«WakeYou veikbords lidostas teritorijā nozīmē, ka sportiskās aktivitātes varam redzēt jau pa logiem no «airBaltic» Training pilotu simulatoru centra. Aktīvs dzīvesveids ir ļoti populārs aviācijas profesionāļu vidū – šeit nodarbojas ar visdažādākajiem sporta veidiem, sākot ar maratona skriešanu un beidzot ar jogu,» sacīja Jānis Vanags.

«Veikbordā man absolūti nav nekādu ambīciju vai mērķu – tas ir vienkārši veids, kā zibenīgi pārslēgties uz citu realitāti un tādējādi ļoti labi atpūsties.»

Veikborda popularitāte pēdējos gados piedzīvojusi strauju progresu. Līdz ar to izveidots arvien vairāk kabeļu trašu katrai gaumei. Ja reiz esi plānojis pamēģināt, bet līdz šim sev zināmu iemeslu nav sanācis, tagad ir īstais brīdis to darīt. Rekomendējam!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu