Ostapenko daudzās kļūdas liedz pacīnīties par iekļūšanu Vimbldonas turnīra finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu sezonas trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - pusfinālā ceturtdien piedzīvoja Aļona Ostapenko, kura ar 3-6, 3-6 piekāpās 2016. gada finālistei Angelikai Kerberei no Vācijas. Latvijas tenisa zvaigzne pieļāva 36 nepiespiestās kļūdas, kas liedza līdzvērtīgi spēkoties un cīnīties par iekļūšanu finālā. Kerberei tikai septiņas nepiespiestās kļūdas.

Ostapenko par pusfināla sasniegšanu nopelnīja 780 WTA ranga punktus, kas viņai ļaus nākamajā rangā pirmdien pakāpties pozīciju augstāk. Tāpat viņa nopelnīja 562 000 sterliņu mārciņu (635 929 eiro) lielu naudas balvu.

WTA rangā Ostapenko šobrīd ieņem 12. pozīciju, kamēr Kerbere ir 10. vietā. Iepriekš viņu ceļi kortā nebija krustojušies.

Latvijas tenisistei pirmais sets neizdevās kā cerēts, jo Ostapenko bija tikai viena breika iespēja, kas palika neizmantota.

Jau mača pirmajā geimā, kurā servēja Ostapenko, viņai nācās atspēlēt breikbumbu, kas tāpat kā piektajā geimā, kad Kerberei bija vēl viena breika iespēja, Latvijas tenisistei izdevās. Savukārt sestajā geimā jau Ostapenko bija vienas uzvarētas izspēles attālumā no breika, taču vāciete to atspēlēja.

Izšķirošais pirmajā setā bija septītais geims, kurā Kerbere beidzot spēja izmantot breikbumbu, pēc tam panākot arī 5-3 savā labā. Vēl reizi viņa Ostapenko servi lauza devītajā geimā, izmantojot pirmo setbumbu.

Ostapenko pirmajā setā neveicās ar pirmo servi, to izpildot ar 50% precizitāti, tāpat pieļaujot arī divas dubultkļūdas.

Savukārt otrā seta sākums Latvijas tenisistei bija vēl neveiksmīgāks, jo viņa nokļuva iedzinējos ar 0-3, pēc tam sestajā geimā vēl reizi zaudējot savu servi, nonākot bezdibeņa malā ar 1-5. Tiesa, tad Ostapenko spēja nedaudz saņemties, jo nākamajā geimā ar trešo breikbumbu, pa vidu atspēlējot arī vienu mačbumbu, spēja starpību samazināt, pēc tam panākot arī 3-5.

Arī devītajā geimā Ostapenko bija iespēja nobreikot Kerberi, kas ļautu atgriezties mačā, tomēr vāciete beigas nospēlēja bez kļūdām, ar otro mačbumbu panākot uzvaru mačā.

Jāpiebilst, ka līdz šai spēlei šā gada Vimbldonas turnīrā Ostapenko nebija zaudējusi nevienā setā.

Aļona Ostapenko - Angelika Kerbere 3-6, 3-6

21 gadu vecā Ostapenko pirmo reizi karjerā sasniedza Vimbldonas čempionāta pusfinālu.

Kerbere ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja talantīgo krievieti Darju Kasatkinu. Kamēr Latvijas pirmā rakete ar 7-5, 6-4 apspēlēja slovākieti Dominiku Cibulkovu.

Kerbere otro reizi karjerā sasniedza Vimbldonas čempionāta finālu, jo 2016. gadā viņa zaudēja šo sacensību izšķirošajā cīņā, savukārt 2012. gadā apstājās pusfinālā. Tāpat vāciete, kura pasaules rangā ir desmitajā vietā, bet turnīrā izlikta ar 11. numuru, 2016. gadā triumfēja Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos. Tieši tad viņa arī kļuva par planētas pirmo raketi, ar nelieliem pārtraukumiem šajā pozīcijā esot 34 nedēļas.

Kerbere finālā tiksies ar titulētās amerikānietes Serēnas Viljamsas un citas vācietes Jūlijas Gērgesas mača uzvarētāju.

Ostapenko Vimbldonas čempionātā līdz šim labākais sniegums padevās pērn, kad viņa, izcīnot četras uzvaras, sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā piekāpās slavenajai amerikānietei Venusai Viljamsai, bet iepriekš viņa tikai reizi bija pārvarējusi pirmo kārtu. Vēl 2014. gadā Latvijas tenisiste triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā.

Zīmīgi, ka pērn Ostapenko līdz ceturtdaļfinālam aizspēlējās neilgi pēc tam, kad bija uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šogad viņa titulu neaizstāvēja, ciešot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ostapenko pirms trim nedēļām piedalījās Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kas tenisistiem ierasti kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Šajā turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu