Uz Dakaru - kuplā pulkā no Latvijas (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ceturtdien Rīgas Rātslaukumā notika simboliska Latvijas ekipāžu pavadīšana uz pasaulē populārāko maratonralliju Lisabona-Dakāra. Tāpat tika prezentēta arī sporta mašīna "OSCar", motocikli un tehniskās palīdzības automašīnas, ar kuriem sacensībās piedalīsies Latvijas pārstāvji.

"Esmu patiesi gandarīts par to, ka Latvijas pārstāvji uz ralliju tiek pavadīti šeit - no Rātslaukuma. Simtiem miljonu cilvēku visā pasaulē sekos līdzi notikumiem rallijā, un šī ir reize, kad Rīga ar savu vārdu iziet pasaulē. Rīgas domes vārdā novēlu dalībniekiem rallijā veiksmi un izturību. Tāpat ceru, ka pēc atgriešanās no Dakāras sagaidīsim mūsu braucējus šeit ar labiem rezultātiem," preses konferencē pirms Latvijas ekipāžu mašīnu un motociklu prezentācijas sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis.

"Šogad rallijā startējam ar Latvijā ražotām mašīnām. Ceru, ka parādīsim to, ka varam cīnīties gan ar rūpnīcu komandām, gan arī privātajiem braucējiem. Tas ir liels gods un atbildība - nest Rīgas, mūsu galvaspilsētas, vārdu pasaulē," savā uzrunā atzīmēja Rīgas rallijreida komandas direktors Māris Saukāns.

Komanda šajās sacensībās piedalīsies ceturto reizi ar četrām automašīnām "OScar". Komandā startēs divas Latvijas ekipāžas - Jānis Āzis un Ainārs Princis, Andris Dambis un Didzis Zariņš -, kā arī Baltkrievijas un Lietuvas ekipāžas.

Motobraucēju kategorijā Latviju un Rīgu pārstāvēs Jānis un Einārs Vinteri. Abi brāļi brauks ar "KTM 660 Rally Factory Replica" 2007.gada modeļa motocikliem. Komandu atbalstīs piecas tehniskās mašīnas, līdzi dosies arī viena žurnālistu ekipāža.

Jānis Vinters.
Jānis Vinters. Foto: AFI

"Jānim tā būs jau ceturtā Dakāra, Eināram - pirmā, bet mūsu komandai - trešā. Komandas mērķis ir cīnīties par labākajām vietām privāto braucēju konkurencē un iekļūt arī elitē, kas šajā rallijā skaitās pirmās 20 vietas. Īpaši vēlos pateikt lielu paldies visiem mūsu atbalstītājiem un sponsoriem, bez kuriem mūsu līdzdalība rallijā nebūtu iespējama," norādīja Jāņa Vintera motokomandas menedžeris Jānis Gaigals.

Dakaras rallijs šogad notiks 29.reizi no 6.janvāra līdz 21.janvārim. Starts tiks dots Lisabonā, tad sportisti pa Portugāles, Spānijas, Marokas, Mauritānijas, Mali ceļiem un bezceļiem veiks vairāk nekā 8700 kilometru un finišēs Senegālas galvaspilsētā Dakarā.

Šogad sacensībām reģistrējušies dalībnieki no 42 valstīm - ar 250 motocikliem, 187 vieglajām mašīnām un 88 smagajām mašīnām. Pirmo reizi sacensībās piedalīsies sportisti no Ķīnas, Taizemes, Meksikas un Mauritānijas. Reidu televīzijā rādīs 60 pasaules valstīs, bet Latvijā reportāžas no sacensībām varēs redzēt katru dienu kanālā "TV5".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu